Fjellhammer vann både Göteborg Cup och Skadevi Cup 2015. Foto: Viktor Ljungström

Fjellhammer vann andra raka i Svenska Cuptouren

Fjellhammer vann en tät match mot Silwing/Troja. Matchen verkade avgjord tidigt men Silwing/Troja kom tillbaka och hade läge för oavgjort och förlängning i slutminuten men orkade inte komma till avslut. Detta var Fjellhammers andra raka seger i Svenska Cuptouren och leder självklart rankingen!
Cup/klass: Skadevi Cup, Pojkar B2 (02)

Två lag med olika spelstil som möts, Silwing/Troja spelar ett finurligt spel kryddat med tekniska finesser medan Fjellhammer har ett mer fysiskt spel med starkt skytte. Efter sju minuter är det Fjellhammers spel som har betalat sig bäst, 3-7 på tavlan visar detta tydligt.

Silwing/Troja tar ett tag och närmar sig i målprotokollet, men Fjellhammer svarar direkt och vi har 7-11 i paus. Silwing/Troja visade ett kraftfullare spel tidvis och det betalade sig bra, får se om de orkar fullfölja detta i andra.

Silwing/Troja byter försvarsspel i andra och spelar mycket offensivt, det blir rörigt på plan med mycket tappade bollar. Silwing/Troja kryper sakta men säkert närmare och har reducerat till 13-15 med sex minuter kvar. Fjellhammer har problem med motståndarnas linjespelare som öser in mål, vi får se om dom lyckas stå emot, just nu reducerat till 17-18 med 1.30 kvar att spela. En minut kvar och Silwing/Troja är i anfall. Fjellhammer står emot anstormningen och vinner med två bollar, 17-19 blir slutresultatet.

Utdelade poäng i Svenska Cuptouren och rankinglistor presenteras i annan artikel inom kort.

Förutsättningar för poängutdelning: 23 deltagande lag från 16 klubbar innebär att vi delar ut poäng från kvartsfinal och bättre. 100 poäng till segrande lag. Läs mer om reglerna här

Deltagande klubbar i klassen: Falköpings AIK HK, Fjellhammer IL (2), GF Kroppskultur, H43 Lund, HK Country, HK Guldkroken Hjo, HK S-hof, HK Silwing/Troja (2), HP Tibro, IF Hallby HK, IFK Skövde HK (2), IK Sävehof, Kärra HF (2), Mariestads AIF, Norrköpings HK, Nässjö HF, OV Helsingborg, RP IF Linköping (2), Skara HK, Skuru IK, Tyresö Handboll, Vetlanda HF (2).

Final: HK Silwing/Troja – Fjellhammer IL 17 – 19 (7-11)

Målskyttar:

Silwing/Troja: Axel Skoog 9, Joakim Lindahl 3, Tindra Balczar 2, Robin Sanderhem 2, Elsa Kjellgren 1.

Fjellhammer: Henrik Jeunaker 7, Thomas Linder 6, Goran Firozyar 2, Edward Kling 2, Spelare nr 17 2.

Matchens lirare: Silwing/Troja Axel Skoog och Fjellhammer Thomas Linder.

Se bilder från finalen här

Kolla in Skadevi Cup:s webbsida här

Nästa cup i Svenska Cuptouren: Hellton Cup spelas 27-29/11, Lundaspelen 26-30/12, Kopparcupen 2-4/1 och Hallbybollen 3-5/1.

Text: Kenth Rudh, Skadevi Cup (inlägg om Svenska Cuptouren gjorda i efterhand)

Annons