Arkiv för kategori Respect The Referee

Coachning får domarna att växa

Projektet ”Respekt the Referee” syftar till att coacha och stötta unga domare och få dem att vilja fortsätta med sitt domarskap. Under Eken Cup deltog 118 unga domare och domarcoacherna var nöjda och såg tydliga framsteg.
”Det roligaste var att se dem växa från dag till dag”

Referee-projektet tuffar på

Projektet respect the Referee fortsätter att tuffa på i våra cuper. Under helgens som gick genomfördes insatser i både Skadevi Cup och Rallarcupen.

Maths blir Huvudcoach för domarprojektet

I vårens SM-final dömde Maths Nilsson sin sista match på elitnivå, men han brinner fortfarande för domarfrågor.

Nu blir han är Huvudcoach för projektet ”Respect the Referee”.

”Utan domare inga cuper”

Under Åhus Beachhandboll Festival var det åter dags att köra ”Respect the referee”. Svenska Cuptouren genom Leif Lindenhall, var på plats under eventet för att informera om projektet till lokal- och riksmedia.

”Det har blivit mycket tuffare klimat”

Sandro Smailagic är den som är spindel i nätet för Respect the Referee-projektet på Eken Cup. Han är även elitdomare och han ser ett stort behov av att stötta domare, för något har hänt inom handbollen.
– Läktarklimatet har blivit avsevärt tuffare på senare år, om vi inte tar tag i detta rätt snart kommer än fler domare sluta i tidig ålder, varnar han.

Domarnas arbetsklimat måste förbättras

Eken Cup är den sjunde Svenska Cuptouren-cupen under våren och sommaren som genomför Respect the Referee projektet. Vi har fått många glada tillrop och uppmuntrande tillrop under resans gång. Frågan om hur vi ska skapa bättre ”arbetsklimat” för våra unga domare engagerar många. Det fick vi många bevis på under dagens kontakt med ledare, supporters, spelare och givetvis från domarna själv.

Paulina kräver bättre attityd

Paulina Sjöberg är en av alla unga domare i Eken Cup och hon tycker att Respect the Referee-projektet behövs. Hon liksom många andra domare får rätt ofta utstå påhopp av överhettade ledare och supporters.
– Projektet är jättebra, det behövs verkligen göras något för att det ska bli bättre attityd mot oss domare, kräver hon.

Bra stämning i Hallsberg

Järnvägen Cup bjöd på både i sol och regn men oavsett vädret var det mungiporna upp och god stämning på spelfältet. Under cupen genomfördes den sjätte upplagan av projektet Respect the Referee.

Domarcoaching in the Park

Malmöspelen går under devisen Handball in the Park och det är en otroligt vacker parkmiljö man arrangerar cupen i. Bulltofta Rekreationsområde var också skådeplatsen för den femte upplagan av projektet Respect the Referee.

Domarcoaching på fältet

Under Aranäs Open genomfördes fjärde upplagan Respect the Referee. Ett projekt som med hjälp av erfarna mentorer vill coacha och stödja unga domare, och därigenom ge dem trygghet och inspiration för en fortsatt lång karriär som matchledare.