H43 då man hissade segerpokalen i Lundaspelen...det har blivit en vana under denna säsong. Foto: Leif Lindenhall

Ännu en cupseger för heta H43

Imponerande kyla, suveränt försvarsspel och en ostoppbar målspruta blev för svårt för danska TMS Ringsted i P01 finalen. H43 Lund vann med 9-4 och tog därmed sin tredje (!) ASIC CUPTOUR cupseger denna säsong. Givetvis leder man därmed rankingen.

Om det var publiktryck i den förra matchen (F01-finalen) så var det småpotatis mot hur det var i denna match. H43 Lund hade ena halvan av hallen medan danska TMS Ringsted hade en stor skränig klack på andra sidan.

Den danska klacken gjorde vad man kunde för att stötta sitt lag och psyka lundapågarna. Det skulle visa sig bli svårare än de förmodligen trodde.

Inledningen var nervös. För båda lagen. Men det var H43 som hade bäst koll på nerverna och som var det bättre laget denna match. Det hjälpte inte att danskarna på läktaren skrek på allt och alla. H43-killarna verkade inte berörda, kanske förstod dem inte den grötiga sörja som klacken spydde ur sig, tyvärr flera gånger en rätt osportslig sörja…

9,57 gör Rasmus Nilsson sitt tredje mål och sitt lags fjärde. H43 hade tagit ledningen med 4-2 och även om det var en liten ledning så var den viktig.

Senare i halvleken gör Axel Andersson 5-2 på straff och innan halvleken är till ända har Rasmus Nilson gjort ytterligare ett mål och fastställt 6-2 till halvtidsresultat.

I början av andra halvlek avgörs finalen. Rasmus Carnehult gör 7-2 och då sen Pontus Einarsson räddar en dansk straff strax därefter blir uppförsbacken för stod för TMS.

Rasmus Nilsson sätter definitivt punkt för danska förhoppningar genom ett avigt vikskott som ger lundalaget 8-2. Han hinner med ytterligare ett mål innan slutsignalen vilket innebär att han stod bakom sex av lagets nio mål i finalen. Onödigt att skriva att han var lagets match-hjälte, men gör det ändå…

Genom segern tog H43 Lund sin tredje ASICS CUPTOUR seger denna säsong. Otroligt imponerande! Givetvis leder man rankingen och man gör det överlägset. Redovisningen av poäng och rankinglistor kommer att publiceras senare.

Final PB2: TMS Ringsted – H43 Lund 4-9 (2-6)

Annons