Norrköpings HK Pojkar 03. Bild lånad från deras hemsida

”Alla ska spela lika mycket, det så det måste vara…”

Som en del av Next generation Svenska Cuptouren-konceptet lyfter vi efter varje cup fram ett pojklag och ett flicklag ur C-ungdomsklassen. Denna gång har vi talat med Magnus Eklund som är en av ledarna runt Norrköpings HK:s pojkar 03 som bland annat betonar vikten av "bredd-tänk" i unga åldrar.

Hur tänker ni om Cupspel?

– Vi spelar så mycket vi bara kan, känns både roligt och viktigt att få möte andra lag och även riktigt duktiga lag så vi får tufft motstånd. Vi har ett rätt bra lag och det är inte roligt att vinna stort hela tiden som vi ofta har gjort i seriespelet, sen är det ju väldigt roligt att spela cup.

Och om seriespel?

– Vi spelar med två lag i seriespel och där rullar vi runt med olika laguppställningar så att alla får spela med alla.

Hur många spelare har ni?

– Vi har 20 spelare i truppen och de flesta har varit med sedan boll-lekskolan.

Hur vill ni spela handboll?

– Vi vill spela en snabb handboll, det ska gå undan där ute. Vi spelar däremot inte som förbundet vill, dvs ”geting-versionen” utan vi spelar ett mer styrt och uppställt spel.

Vilken grund-filosofi har ni?

– Vi har ett breddtänk som går ut på att behålla så många spelare som möjligt så länge som möjligt. Alla ska spela lika mycket, det så det måste vara…

Något annat som ni vill lyfta fram?

– Vi har en extremt bra föräldragrupp runt laget som hjälper till med allt som behövs så vi tränare kan fokusera helt på träningen och den biten. Gruppen och vår ”lagmamma” är ovärderlig för både oss ledare och för spelarna och man är nästan mangrant med på cuper.

Laget i Göteborg Cup

Under Göteborg Cup spelade man med två lag.

Norrköpings HK lag Vit spelade fyra matcher. Först vann men tre matcher i gruppspelet och man vann därmed sin grupp, sen blev det A-slutspel och förlust i kvartsfinal mot Alingsås HK.

Norrköpings HK lag Grön kom tre i en superjämn grupp, samma poäng på tre lag och efter sex spelade matcher stod man i B-final där man dock förlorade mot Lugi HF.

Läs mer om Next Generation

Under Göteborg Cup deltog hela 88 lag i C-ungdom, se vilka

Annons