Kävlinge HK.

ASICS CUPTOUR poäng, B-ungdom -99 Potatiscupen

I pojkfinalen blev det en finalkamp mellan Sävehof och Önnered, en kamp som Partillepojkarna vann. Bland flickorna var Kävlinge HK starkast medan man kan säga att Alingsås HK var bredast.

Klass: Flickor B1 (-99)

Poängutdelning: 16 lag från 12 föreningar deltog vilket gav maximal poängutdelning i ASICS CUPTOUR (för Guldcup).

Det blev skånsk seger i klassen. Kävlinge HK erövrade 75 ASICS CUPTOUR poäng och vi säger både grattis till segern och poängen. I finalen besegrade man Alingsås med 19-11. Detta var lagets andra seger i cupen, förra gången var det 2011 som man fick höja segerpokalen, men då var inte mästartröjorna lika snygga som i år, ha ha (Det är AlltOmhandboll som designat årets tröjor).

Alingsås HK hade tre lag med i klassen och visade genom sin insats att man har riktigt bra bredd på truppen. Förutom att man kom tvåa hade man även sina två andra lag i kvartsfinal. Tack vare den fina insatsen tog man totalt 75 nya ASICS CUPTOUR poäng och i skrivande stund ligger man därmed på en delad förstaplats i klassen tillsammans med Eslövs IK, 120 poäng vardera.

Noterbart är att det för fyra av fem poäng-klubbar var premiär-poäng. Grattis till alla!

Poäng Potatiscupen 2014
Kävlinge HK 75
Alingsås HK 75
Eskilstuna GUIF 30 NY
IK Baltichov 30 NY
Gresvik IF 30 NY

 

Klass: Pojkar B1 (-99)

Poängutdelning: 11 lag från 10 föreningar deltog vilket gav poängutdelning till finallagen i ASICS CUPTOUR (för Guldcup).

Tyvärr var det några för få lag med i denna klass för att den ska få riktigt godkänt från ett ASICS CUPTOUR-perspektiv.

I försnacket puffade vi för att det skulle kunna bli en final mellan IK Sävehof och Önnereds HK vilket också besannades. Partilleleget vann efter förlängning med 17-16 och därmed knep man 45 nya poäng att lägga till de 140 man hade sen tidigare. För Önnereds HK blev det 15 poäng och då man sen tidigare hade 50 blir det alltså 65 på kontot efter cupen.

Poäng Potatiscupen 2014
IK Sävehof 45
Önnereds HK 15

Ställningarna i alla klasser och även totala rankinglistan för klubbar kommer att redovisas efter att vi tittat närmare på alla klasser i både Potatiscupen och Irstablixten, detta blir i slutet av denna vecka.

Annons