Kärra HF F00 - ASICS CUPTOUR Mästare 2013/14. Se namnen längst ner i reportaget.

Breda Kärra HF fightade och vann

En rejäl näve fighter-instinkt och ett rågat mått bredd var Kärra HF:s segerrecept då man vann ASICSCUPTOUR för klassen F00 säsongen 2013/14. Poängmässigt var det två sagolika insatser i två cuper som gav Hisingslaget mästartiteln.

AlltOmHandboll besökte i går Kärra HF:s hemmaborg Lillekärrshallen för att i halvtid på den damallsvenska matchen mellan hemmalaget och Kroppskultur dela ut priset till Kärras F00:lag för segern i ASICS CUPTOUR säsongen 2013/14.

22 av spelarna i truppen radade prydligt upp sig på mittplan och fick den välförtjänta hyllningen av både undertecknad och den rätt stora publiken. Efteråt var det dags för fotografering i foajén med de snygga Mästartröjorna och den prestigefulla Mästartavlan.

Kärra HF-tjejernas seger i ASICS CUPTOUR grundar sig på två imponerande cupinsatser. Förutom att man vann cuperna gjorde man även riktigt starka insatser med ytterligare ett lag i dessa cuper.

Man inledde ”poäng-säsongen” 2013/14 med att vinna Skadevi Cup och även komma tvåa. Lag 1 besegrade Lag 2 i finalen med knappa 11-9 efter en välspelad och spännande drabbning. En i sanning imponerade insats i en stor cup som Skadevi Cup. Bedriften gav 160 ASICS CUPTOUR poäng som efter Skadevi Cup tog föreningen upp i rankingtopp i klassen. En position som man sedan höll hela vägen in i ”mål” sju månader och nio cuper senare!

Hisingslagets insats är ett slående bevis på att man kan erövra mängder av ASICS CUPTOUR poäng även om man inte toppar upp ett lag till cupen. Regelverket inbjuder till att dela upp laget jämnat och har man lite flax och är duktiga kan en sådan taktik ge avsevärt mer poäng än om man går all in med ett lag.

Den avgörande spiken i ”ASICS CUPTOUR-seger-kistan” kom på Aranäs Open och det var återigen en start ”dubbelinsats” som gav resultat. Kärra vann cupen via en finalseger över Önnered med 16-11, men som ytterligare grädde på moset tog man sig till semifinal med sitt andralag och därmed var ytterligare 105 poäng (75 för seger och 30 för semifinal) bärgade.

Efter cupen hade man således 265 ASICS CUPTOUR poäng, Önnered låg i det skedet tvåa i rankinglistan men det var Sorunda IF som skulle bli den stora utmanaren om slutsegern. Stockholmstjejerna avancerade till silverplatsen efter bra insatser i Eken Cup och Åhus Beachhandboll Festival men det räckte inte för att komma i kapp Kärra HF som till slut vann titeln Svenska ASICS CUPTOUR Mästare med 65 poängs marginal.

Bild: 

Bakre raden från vänster: Julia Barnjak, Emma Hansson, Amanda Sjöstrand-Hallman, Tilde Sjögren, Malin Sandberg, Jennifer Stevrell, Julia Frykgård-Jäglid.

Mellersta raden: Malin Ryberg, Dina Al Robai, Moa Friis, Tove Lennartsson, Wilma Falk, Julia Olsson, Amanda Johansson, Lisa Andersson.

Främre raden: Malin Lövgren, Rebecca Lindmark, Rebecka Otterberg, Filippa Rosberg, Ella Svensson, Emma Mark, Nicole Jarlsten.

Målvakten Matilda Lundström saknas på bilden.

Se alla Mästare

Annons