Foto: Viktor Ljungström

Dramatik då H43 Lund vann Skadevi Cup final mot Tyresö

H43 Lund låg inför P01-finalen etta i ASICS CUPTOUR rankingen och genom segern över Tyresö Handboll befäster man givetvis den positionen. Detta var andra raka segern i en ASICS CUPTOUR cup!

Matchen inleddes med ett litet målfyrverkeri båda lagen högg på allt och det stod 4-2 efter bara någon minut, sen blev det stiltje i maskineriet och vi fick vänta till den åttonde minuten innan det hände något i målväg och det var Tyresö som gjorde det, två raka mål innebar kvittering till 4-lika.

Men H43 replikerade genom Rasmus Nilsson och med två minuter kvar av första runden stod det nu 5-4 till skåningarna och då sen Alfred Berlin gjorde sitt tredje mål innebar det 6-4 ledning med en minut kvar att spela. Tyresö gick på för en sen reducering och hade e ribbträff men istället resulterar det i en kontring som Alfred Berlin förvaltade till halvtidsresultatet 7-4.

Andra halvlek inleds med en Tyresöreducering genom Axel Marqvardsen men sen inträder stiltjen igen till 3,50 då man reducerar ytterligare en gång, nu genom brorsan (?) Gustav Marqvardsen. Efter 5,15 är det kvitterat då Axel Ingeskog gör sitt och Tyresös sjunde mål.

8,38 in på andra halvlek åker H43s bästa spelare Alfred Berlin på en smäll och frågan är om han kommer in i spel mer denna final. Gör han inte det ser vågskålen ut att tippa i Tyresö-favör, så viktig är han för sitt lag.

Men med bara två minuter kvar att spela kommer han åter in i spel och samtidigt gör man 10-8, dock reducerar Tyresö omgående och det blir en spännande sista minut.

Med 30 sekunder kvar tar H43 ett avslut som misslyckas och Tyresö får en sista chans och man försöker och försöker men till slut står H43 som segrare.

Final P01 Skadevi Cup: H43 Lund – Tyresö Handboll 10-9 (7-4)

H43: Alfred Berlin 4, Rasmus Nilsson 2, Axel Andersson 2, Oskar Mattsson 1, Philip Westerdahl 1.

Tyresö: Gustav Margvardsen 2, Axel Ingerskog 2, Axel Margvardsen 1, Elias Sparrwardt 1, Douglas Hedlund af Schmidt 1, Tobias Johansson 1, Neo Isaksson 1.

Poängutdelning: 28 lag från 21 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från kvartsfinal, d.v.s. maximal-poängutdelning!

ASICS CUPTOUR POÄNG I SKADEVI CUP

H43 LUND 100
TYRESÖ HANDBOLL 60
IK SÄVEHOF 40
FJELLHAMMER IL (NOR) 40
HALMSTAD HANDBOLL 20
ÖNNEREDS HK 20
HK S-HOF 20
HP SKÖVDE 20

Annons