Foto: Stadium Sports Camp

En handbollsvecka utöver det vanliga!

Stadium Sports Camp är ett sport- och upplevelseläger som funnits i snart 22 år på Himmelstalundsfältet i Norrköping där handboll är en av 22 sporter som finns att välja på. De senaste somrarna har man lockat över 7000 deltagare och 2017 växer lägret ytterligare när man även startar upp ett läger i Halmstad. Men vad innebär egentligen en handbollsvecka på ”campen”?

Lägret riktar sig till barn och ungdomar mellan 11 och 14 år, som under en veckas tid får 2-3 träningspass om dagen. Träningspassen är ledda av tränare från hela Sverige som alla har flertalet utbildningar i bagaget. En av dessa är Martin Hossman, till vardags utlandsproffs i den Norska elitserien, som spenderat de 13 senaste somrarna på lägret – fyra år som deltagare och nio som tränare.

– Träningarna har ofta olika inriktning, allt från anfallsspel och försvarsspel till passningar och kontringsspel. Det ingår väldigt mycket individuell teknik och spelförståelse också, säger Hossman.

Även om det är full fokus på handbollsträningen – totalt blir det mellan 10-12 träningspass på en vecka – finns det väldigt mycket annat på lägret. Bland annat Activity Town, Stadium Sports Camps egen fritidsgård. I Activity Town finns allt från fotbollar, pingisbord och kickbikes till klättervägg, studsmattor och en musikstudio där deltagarna kan spela in sina egna låtar.
– Det bästa med Stadium Sports Camp är att man träffar så otroligt mycket kompisar med samma intressen. Man skaffar sig vänner för livet helt enkelt – jag har fortfarande kontakt med kompisar som jag träffade mitt första år som deltagare.

Något som är extra roligt med Stadium Sports Camp är att alla deltagare på lägret får testa 2-3 nya sporter, utöver den man har valt. Dessa är oftast lite ovanligare och har under åren varit allt från cricket och lacrosse till rullstolsbasket och fäktning. På nätterna sover alla deltagare i sängar tillsammans med sin grupp och ledarna finns alltid i närheten, även nattetid.
– Man får en mångsidig och bra träning på lägret, men framförallt har man väldigt roligt – både på och utanför planen, säger Martin Hossman som även till sommaren lämnar proffslivet i Norge för Stadium Sports Camp.

Mer information finns på vår webbsida

Text: Stadium Sports Camp

Annons