Ett snyggt och prydligt lagfoto på Torslanda HK:s duktiga C-flickor

En titt på next ASICS CUPTOUR generation

Vi har tittat lite närmare på åldersklassen födda 2001 för att se vilka klubbar som ser vassa ut inför nästa ASICS CUPTOUR säsong. Halva denna tour-säsong är spelad och efter sex spelade cuper är det några föreningar som sticker ut en aning. Ett Göteborgslag, ett Stockholmslag och ett från Skåne.

På flicksidan har Torslanda HK och Gustavsbergs IF HK tagit två segrar vardera. För Göteborgslaget har dessa kommit via triumfer i Göteborg Cup, där man förövrigt hade två lag i finalen, samt via seger i Hellton Cup. Sen har vi Gustavsbergs IF HK som tagit två segrar i Skadevi Cup och i Hallbybollen. Dalhems IF seger i Kortedala Cup och danska HK73:s seger i Lundaspelen är de två övriga cupsegrarna.

Bland pojkarna är det H43 Lund som varit mest tongivande och framgångsrika. Först hade man två lag i final i Kortedala Cup som följdes upp av seger i Skadevi Cup. Dessutom en silverplats i Lundaspelen gör att man har fyra topp-två placeringar och därigenom är man klart starkast i denna klass.  Noterbart är att föreningen även har en silverplats i Skadevi Cup för sina flickor så klubben visar än en gång att man är att räka med inom svensk ungdomshandboll.

Göteborg Cup Segrare Tvåa
F01 Torslanda HK Torslanda HK
P01 Åhus Handboll Redbergslids IK
Kortedala Cup Segrare Tvåa
F01 Dalhems IF IK Sävehof
P01 H43 Lund H43 Lund
Skadevi Cup Segrare Tvåa
F01 Gustavsbergs IF HK H43 Lund
P01 H43 Lund Tyresö Handboll
Hellton Cup Segrare Tvåa
F01 Torslanda HK Gökstens BK
P01 Bolstanäs SK Lysekils HK
Lundaspelen Segrare Tvåa
F01 HK 73 (DAN) FIF (DAN)
P01 HIK (DAN) H43 Lund
Hallbybollen Segrare Tvåa
F01 Gustavsbergs IF HK Skövde HF
P01 HK Aranäs IFK Kristianstad

Annons