H43 Lund - vinnare i FA

FA-segern ger föreningen guldläge

H43 Lund vann A-flickfinalen över Åhus handboll med 10-9. Tack vare segern drog man in 75 ASICS CUPTOUR poäng till föreningen som inför den sista tourklassen (00-ungdomar) därmed sitter i guldläge för att för andra året i rad bli bästa förening i ASICS CUPTOUR.

(OBS Rankinglistor, poängredovisning från Åhus, statistik, reportage om lagen som vann ASICS CUPTOUR  etc kommer att publiceras med start den 11/8 och framåt, detta eftersom den nya säsongen startar då och vi vill nå så många som möjligt med informationen. /RED)

Flickor A (97/98)

Poängutdelning: 52 lag från 30 föreningar innebär att det delas ut Maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Hemmaklubben Åhus Handboll inledde finalen starkast och det var Amanda Holm som var den som visade vägen. Men H43 Lunds något bredare trupp skulle komma att bli svårslagna denna afton.

Efter fyra minuters spel var H43 ikapp och även förbi i målprotokollet och det var Hanna Östbring som låg bakom scenförändringen. Nathalie Nilsson och Mathilda Ekvall utökade därefter H43 ledningen och hips vips stod det 8-5 till Lundalaget som från det läget hade matchen i sin hand.

Visserligen kom Åhus närmare i slutet av matchen och visst hade man kunnat både kvittera och vinna finalen men det kändes som sagt att H43 var det starkaste laget med några fler spelare att luta sig mot än Åhus-laget där Amanda Holm och Julia Borg fick dra ett tungt lass.

I H43 var Hanna Östbring och Nathalie Nilsson de två spelare som stack ut i mängden.

Tack vare segern bärgade H43 Lund 75 ASICS CUPTOUR poäng och därigenom genom har man gett sin förening ett guldläge för att vinna totalsegern i ASICS CUPTOUR för föreningar. H43 Lund leder 75 poäng före IK Sävehof som dock har ett lag med i F00, och OM Partillelaget vinner klassen utan att H43 tar några poäng i varken P00 eller F00, jag då vinner Sävehof tack vare fler cupsegrar. Det ser dock onekligen ut som att H43 har en god chans att ta hem föreningstiteln för andar året i rad.

Svenska ASICS CUPTOUR Mästare i Flickor A blev skånekollegorna från IK Pandora som slutade på en kvarfsinalplats i klassen vilket gav 15 poäng, precis så många som krävdes för att gå förbi IK Sävehof. Båda fick 190 poäng men skånskorna vinner tack vare fler cupsegrare, två mot en. Grattis!

Rankinglistor, poängredovisning från Åhus, statistik, reportage om lagen som vann ASICS CUPTOUR  etc kommer att publiceras med start den 11/8 och framåt, detta eftersom den nya säsongen startar då och vi vill nå så många som möjligt med informationen.

Final Åhus Beachandboll Festival FA: Åhus Handboll – H43 Lund 9 – 10.

Målskyttar Åhus: Hanna Östbring 4, Nathalie Nilsson 3, Sara Nilsson 2 och Mathilda Ekvall 1.

Målskyttar H43: Julia Borg 5, Amanda Holm 4.

Annons