IK Pandora jublar för årets första ASICS CUPTOUR poäng och den andra raka segern i Kortedala Cup.

Favoriterna motsvarade förväntningarna

I de tre Kortedala Cup-klasser där det delades ut ASICS CUPTOUR poäng var det förhandsfavoriterna som var starkast. IK Pandora i FA, Eslövs IK i F00 och Torslanda HK i F01.

Klass: Flickor A (98/99)

Poängutdelning: 17 lag från 12 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

IK Pandora blev slutsegrare i förra säsongens ASICS CUPTOUR i denna klass och man började även denna säsong med maximal poänginsamling.

Man ställdes i finalen mot Kärra HF men det var Ystadslaget som var starkast, inget snack om saken, man hade förövrigt en lätt resa fram mot guldet. Det var endast norska HG Gogstad/Stifsom (enligt resultaten) som i kvarten utmanade skånskorna som där vann med 20-18.

Norbert i övrigt, det var andra året i rad som man vann guld i klassen i denna cup.

Klass: Flickor B1 (00)

Poängutdelning: 11 lag från 9 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen.

Det blev som vi förutspådde i försnacket, Eslövs IK som tog hem pokalen. Detta efter att man först gick obesegrade ur gruppspelet där man fick kriga i två av tre matcher, mot Lervik och Sävehof 2. I slutspelet gick det lätt i semifinalen där man vann över Sävehof 3 med 19-9 och sen vann man mot Torslanda Hk i finalen med 13-10.

Klass: Flickor B2 (01)

Poängutdelning: 16 lag från 12 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Torslanda Hk har vi målat upp som en av favoriterna i denna klass och under Kortedala Cup visade man att man har kvaliteter för att motsvara förväntningarna. Efter rätt överlägsna segrar i gruppspelet följde man upp med lika överlägsen väg genom kvarten (23-3, mot norska Hokksund), via semifinalen (15-2 mot IK Baltichov) till finalen där man vann över Kärra HF med 17-10.

GRUPPER UTAN POÄNGUTDELNING

Herrjuniorer (95-97)

Poängutdelning: 3 lag från 3 föreningar innebär att det inte delas ut ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Den reda från start lilla klassen blev till och med mindre då både Skara HK och GIK Wasaiterna U tydligen drog sig ut på kort varsel. Illa illa att det är så tunt med lag i klassen.

Kärra HF, Torslanda Hk och IK Baltichov spelade dubbelmöten i en grupp och sen blev det ”final” mellan de två förstnämnda och Hisings-Kärralaget vann den med 14-13 efter förlängning.

Damjuniorer (95-97)

Poängutdelning: 7 lag från 7 föreningar innebär att det inte delas ut ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Två grupper gav två gruppsegrare, BK Heid och norska Fredrikstad och det var även dessa två som still slut ställdes mot varandra i finalen. Där var norskorna starkast och vann med 22-18.

Pojkar A (98/99): Spelades inte

Pojkar B2 (01)

Poängutdelning: 3 lag från 3 föreningar innebär att det inte delas ut ASICS CUPTOUR poäng i klassen

IK Sävehof var överlägsen i denna mini-grupp. Först obesegrade (fyra matcher) i gruppspelet och sen vann man även ”finalen” över Kärra/Kungälv med 15-9.

Pojkar B2 (01)

Poängutdelning: 5 lag från 4 föreningar innebär att det inte delas ut ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

IK Sävehof vann gruppspelet före norska Gulset och på tredje plats kom Kungälv. Det var de två första som även möttes i finalen och Partille-pojkarna vann med 14-10.

Annons