Jakob Bjelvér och Truls Sturesson.

Förlust trots bra målvaktsspel

Trots 3-7 i halvtid och 11-17 vid full tid, var det målvakterna i Ystads IF som stod för några av de bästa prestationerna hos skåningarna då man torskade mot danska HIK i pojkar 01.

Förutom Ystads Jakob Bjelvér och Truls Sturesson bjöd av den danska målvakten på en hel del målvakts-godis, ska sanningen fram (och det ska den ju) så var dansken den klart bästa av de tre. Han var grym, men samtidigt får man hålla med i Truls Sturessons analys då han tyckte att svenskarna sköt för ärligt i de öppna lägen man hade.

För lägen hade Ystad, nog med lägen för att kunna hota danskarna om segern, men man brände en hel del och var det inte rena missar så var danske målvakten i vägen.

Ystads IF var trots underläget i halvtid med i matchen men vart efter danskarna gjorde mål sjönk huvudena på pågarna och på slutet var det lite gamnacke på flera av spelarna.

Svenskarna var tuffa och bra i försvaret och givetvis spelade det stor roll för målvaktsspelet som jag tidigare berömt. Det räckte dock inte denna gång till seger, däremot räckte söndagens insats till A-slutspel för Ystad.  Tack vare seger i sista matchen mot HK Ankaret knep man platsen. I morgon ställs man mot H43 i kvartsfinal. Då kommer det att krävas fortsatt bra målvaktspel och att man sätter sina lägen, det gjorde man som sagt inte mot HIK.

Annons