Heid poserar med medaljer, t-shirts, chips och guldplaketten. Målvakten Emma Kvarnström står till höger i grön tröja.

Försvarsmur bäddade för Heids guldjubel

En stabil defensiv toppat med en fenomenal Emma Kvarnström i Heidmålet gjorde att det blev en behaglig DJ-finalvinst med 18-12 mot Aranäs.
– Det kändes bra i målet, sa matchvinnaren Kvarnström efter prisutdelningen.

Heidtjejerna grävde guld även i förra årets Kortedala Cup. Den gången spelade Emma Kvarnström i ett annat av klubbens lag, men i år var hon på rätt plats och storspelade dessutom på köpet.

– Det känns jättebra att vinna, alltid skönt med en seger, säger Emma Kvarnström vars fina målvaktsspel gjorde att Heid kunde rycka ifrån i matchinledningen.

Aranäs hade oerhört svårt att ta sig igenom den röda försvarsmuren, och det som kom igenom tog Emma Kvarnström hand om. Heid gick ifrån till 5-0, bland annat genom pricksäkert skytte av pådrivaren Sofie Larsson.

– Vi fick en väldigt bra start och bara drog ifrån. Och efter det kunde vi gå för segern, säger Kvarnström.

Det dröjde till den elfte minuten innan Aranäs gjorde sitt första mål då vänstersexan Evelina Sletten till slut hittade en lucka i det skottsäkra försvaret.

Heid släppte dock inte på trycket och ställningen var 10-3 i paus då Kvarnström noterades för totalt nio räddningar under den första tjugominutaren. Och då hade hon till och med råd att bjuda på ett leende efter ett lustigt mål där hon först räddade men ändå fick hämta ut bollen ur nätet då bollen flög högt upp i luften och sen studsade in i mål.

– Jag kollade ner i marken och såg bollens skugga, jag trodde den skulle studsa framför mig men gick i stället in bakom. Men det är sånt man får ta, skrattar Emma.

Även Aranäs målvakt Julia ”Jullan” Bäckander gjorde en bra match och Kungsbackalaget krympte avståndet i den andra halvleken. Som närmast var de fyra mål ifrån då ställningen var 11-7 till Heid efter 27 minuter. Men Heids snabba kantspelare Amanda Olsson gjorde ett par mål på raken och Heid vann till slut med 18-12.

– I andra spelade de bättre och gick upp på ett 5-1-försvar samtidigt som vi slarvade, men det var ändå inte tillräckligt för att de skulle komma ikapp, säger Emma Kvarnström vars Heid nu kan räkna in 45 ASICS CUPTOUR-poäng för turneringssegern i Kortedala Cups damjuniorklass.

Tvåan Aranäs inkasserade 15 poäng. Se hela rankingen här

Annons