Obligatoriskt lagfoto efter segern. Och det var såklart glada miner hos Guiftjejerna.

Guif peppade sig till seger i Irstablixten

F00: Många segrare i Irstablixten stormar obesegrade rakt fram till guldet. Men för Guifs guldtjejer var vägen till segern minst sagt krokig. En storförlust i gruppen gjorde att de fick kämpa vidare som grupptvåa.
– Vi peppade igång varandra, sa Guifs kantlirare Emma Mathisen som gjorde sju mål i finalen (16-13) mot Silwing/Troja.

Guifs gruppspel var långt ifrån perfekt. Men dagen skulle ändå sluta i moll efter att Eskilstunalaget tagit sig samman. Första matchen vanns med 12-8 mot Cyrus, i andra blev det förlust med 5-13 mot Skånela. I den avslutande gruppmatchen besegrades Bålsta med knappa 10-8.

– Vi har spelat en väldigt bra cup, det var lite trögt i början men sen kom vi igång. Första matchen var okej, andra la vi ner helt och det var riktigt dålig stämning. Men det är sånt som ger mer och vi kom igång efter det, sa Guifs Emma Mathisen.

Hur kom ni igång?

– Vi vet att vi är ett bra lag och att vi kan mer fastän att det gått trögt. Vi peppade igång varandra och kämpade på och då fick vi igång spelet igen.

Efter slutspelssegrar mot Kramfors (10-5), VästeråsIrsta (11-9) och Westerhalm (12-10) väntade till slut starka Silwing/Troja i finalen. Och det var full fart från avkast och massor med mål i den spännande matchen. Guif skulle visa sig vara snäppet starkare i den första halvleken och Eskilstunalaget gick till tvåminuterspausen i ledning 9-8 efter en hel del bra uppställt spel med fina kombinationer.

I början av den andra 15-minutaren tog Guif kommandot direkt genom två snabba mål av kantliraren Emma Mathisen som kom upp i sju mål totalt i finalen som slutade 16-13. Silwing/Troja och Tindra Sundin (fem mål och bra spel) försökte och kämpade men kom aldrig ikapp.

– Jätte-jätteskönt att vinna, jublade Emma Mathisen efter att ha tagit emot medalj och varit med på lagfotograferingen.

Vad säger du om finalen?

– Jag tycker vi spelade riktigt bra. Vi har mött Silwing/Troja förut och vi vet att det är ett av Sveriges bästa lag. Men i dag gjorde vi en riktigt bra match och det var väldigt skönt att vinna.

Annons