H43 - bäst på beachen. H43:s Sebastian Widell i full fart med den blåa bollen.

H43 slutspurtade – sanden blev till guld

P97/98: H43:s A-pojkar sparade det bästa till slut och avslutade med guld på stränderna i både OV Beachhandboll i Helsingborg och i Åhus Beach.
– Vi spurtade rätt bra i sista turneringarna, så det är en kul seger, säger tränaren Ola Ekdahl om totalvinsten i ASICS CUPTOUR.

Att säga att H43:s A-pojkar gjorde en stark avslutning i ASICS CUPTOUR är nästan en underdrift. Ägde är ett mer passande ord.

För det blev guld och brons i både Helsingborg och i Åhus. H43 låg faktiskt bara sexa inför avslutande Åhus Beach där de tog precis de poäng som behövdes – 205 poäng totalt blev det mot tvåan Sävehofs 200.

– Det känns roligt, absolut. Och lite oväntat, för vi låg inte så långt fram större delen av säsongen, säger tränaren Ola Ekdahl som tycker det är bra för utvecklingen att lira beachhandboll.

– Det är en lite annorlunda handboll men ändå bra. Killarna tycker det är roligt att spela och det är ju också utvecklande. Det är en annan form av träning kan man säga med beachhandboll. Det blir ett lite annat spel och det tror jag är bra för spelförståelsen.

Har ni haft koll på ASICS CUPTOUR-tabellen?

– Lite grann har vi väl haft. Det är inget vi snackat om som målsättning, men klart att vi haft lite koll, det har vi.

H43:s vinnande lag i ASICS CUPTOUR.

H43:s vinnande lag i ASICS CUPTOUR. Foto: Kenneth Landgren

 

En del av H43-laget var med och vann 98-klassen (B1) i ASICS CUPTOUR i fjol. Och nu när de gått samman i ett 97/98-lag som A-pojkar så blev det alltså seger ännu en gång. Men att kalla laget för beachexperter vill inte Ola Ekdahl riktigt göra.

– Jag tror mest att vi nog har en naturlig talang, vi har inte tränat jättemycket på det. Vi brukar köra några träningar inför varje turnering. Det är inget vi kör kontinuerligt, men killarna tycker det är roligt och är ju duktiga på det.

Vilka kvalitéer i laget har ni som gör att ni tar hem hela alltet?

– Framförallt att vi har så hög kvalitet på vår bredd. Vi har så många duktiga spelare och det är det som gjort att vi kunnat ställa upp med så många lag i OV Beachhandboll och i Åhus. Alla lagen har gått långt där vilket gjorde att vi tog så mycket poäng i slutet.

Vad behövs för att bli ett bra beachhandbollslag?

– Bra spelförståelse, och så några tänkande och snabba spelare på planen. Det är väl det som gör det, vi kan spela ut fysiken och vara smartare på ett annat sätt än inomhus.

Gjorde ni många snurrmål och japaner?

– Ja det har det väl varit. I Helsingborg var det väl en hel del sånt, men kanske inte lika mycket i Åhus.

Annons