Johan Hansson och Viktor Friberg efter segermatchen mot 415.

H65 Höör kliver in i kampen om prestigepoängen

I A-pojkklassen har H65 Höör öppnat med tre raka segrar och endast ett smärre mirakel kan hindra laget från att spela semifinal i morgon och därmed även vara med i kampen om de första prestigepoängen i den nya touren.

- Kul grej detta med ASICS CUPTOUR. Om vi vinner denna cup så är vi ju med i matchen, säger två av matchens förgrundsfigurer.

Förra säsongen vann H65 Höör B-pojkklassen efter finalseger mot norska Raufoss IL Håndball . Segern gav mersmak för cupspel i Göteborg och till årets Kortedala Cup har klubben från hjärtat av Skåne återkommit med sina A-pojkar för att både knipa cuptrofén men även de första ASICS CUPTOUR poängen.

Då AOH besökte laget höll man som bäst på att besegra arrangörsklubben 415 Göteborg. Efter en jämn inledning visade skånepågarna var skåpet skulle stå och efter paussiffrorna 10-5 kunde man efter 2 x 20 minuter ståta med dagens andra seger, 17-9.

– Det gick rätt bra både för mig och för hela laget, säger duktige målvakten Johan Hansson som redan i matchens första anfall fick ett hårt skott i ansiktet med näsblod som följd.

En annan tongivande spelare hos Höör var den store vänsterskytten Viktor Friberg som dundrade in fem baljor i matchen. En blivande storskytt månne..?

– Tränarna vill att jag ska ta än mer skott och jag tränar på att utvecklas som skytt, men än har jag mycket att lära, säger han ödmjukt.

I skrivande stund har man även besegrat Heid/Mölndal och senare i eftermiddag väntar som sista gruppspelsmatch Torslanda HKs andralag. En match som borde sluta med skånsk seger. Men bollen är rund och allt ni vet. Vi återkommer i dagssammanfattningen om hur det slutgiltigt gick.

Annons