Wilma Andersson, Johanna Flygelholm, Josefin Börjesson och Anna Johansson.

”Handboll ska gå fort annars går det inte”

Skara HF besegrade skånska H65 Höör i flickor 98-klassen och man gjorde det med finess och speed och men en lila fyrklöver av spetskompetens.

- Laget har spelat ihop sedan de var sex år och tempo i spelet är lite av vårt signum, säger ledaren Margareta “Maggis” von Stram.

Vi tog oss ut till Landala sporthall för att kika på Skara HFs 98-flickor. Ryktet hade nått AlltOmHandboll om att den lila klubben har något speciellt på gång med sitt B- flicklag och det måste vi givetvis kolla upp.

Redan på uppvärmningen kunde man ana att det vi hört mycket väl kunde vara sant. Ett fysiskt välrustat lag med flera bollbegåvningar och med, visa det sig då matchen var igång, ett väldrillat och temporikt anfallsspel med tajt försvarsspel.

– Vi brukar säga att handboll ska gå fort annars går det inte. Har man den filosofin så får man räkna med lite tekniska fel, säger Margareta ”Maggis” von Stram som tillsammans med Annelie Kroon varit ledare för laget sedan starten.

Då matchen väl var igång kunde man snabbt konstatera att H65 Höör inte hade mycket att sätta emot denna gång. Raskt och mindre lustigt för Skånetöserna tog Skara omgående hand om taktpinnen och då man dessutom hade en 90 procentig (!) målvakt i Wilma Andersson var inte halvtidsresultatet 10-1 helt överraskande. Höör spräckte nollan tack vare en straff efter 11,35!

I andra halvlek inledde Wilma något mänskligare och H65 kunde putsa till siffrorna, men sen bestämde sig Skara för att åter trycka gasen i botten och det hela slutade med en övertygande 18-4 seger för Skara-talangerna.

Bäst i Skara HF var Anna Johansson, Johanna Flygelholm, Josefin Börjesson och målvakten Wilma Andersson som med lite flyt hade kunnat hålla nollan.

– Jo det gick bra men jag fick riktigt bra hjälp av försvaret, det brukar jag få, berömmer Wilma sina lagkompisar.

Annons