Alice Kjällström, Rachel Siewe och Kajsa Granström

Hellton inledde intensiv säsong

Gruppspelet för F99 är avslutat och för Karlstadlaget IF Hellton var det bara början på en intensiv säsong. Mellan 63 och 99 matcher ska avverkas och den här turneringen är bara början.

– Det är bara en ”komma igång turnering”, förklarar målvakten Kajsa Granström för AOH.

Det blev förlust med 14-5 i sista gruppspelsmatchen för Helltons flickor 99. Ett på förhand högt tippat Stenungsunds HK var numret för stort och bjöd på många fina mål. Men trots förlust var det tre glada tjejer AOH träffade efter matchen. Snabbt stod det även klart att det blir en intensiv säsong för Alice Kjällström, Rachel Siewe och Kajsa Granström. Tre serier och ett stort antal cuper (bl.a.Hellton Cup, del av ASICS CUPTOUR) gör att matchandet kan dra iväg till närmare 100 matcher.

Många av de matcherna blir troligtvis mot välkänt motstånd. Därför tycker tjejerna att de tär extra kul att vara med på Göteborg Cup.

– Det är kul att möta andra lag. För vi möter nästan alltid samma lag när vi spelar i våra cuper som vi har i Värmland, säger Alice Kjällström.

Imorgon väntar minst en ny match för Hellton och det är mycket möjligt att det står ett nytt spännande motstånd på andra sidan.

Men självklart finns det annat som lockar med besöket på västkusten. Alla tre är rörande överrens om att få besöka Lisebergs ses som en självklar höjdpunkt. Men inte bara karuseller och sockervadd som gör att karlstadtjejerna gillar att vara på Göteborg Cup.

– Det är kul att vara med laget också, för hela laget är verkligen ens kompisar, så man får tid att umgås, konstaterar Källström.

Annons