HK Ankaret F01. Foto Leif Lindenhall

HK Ankaret tog ett stort kliv mot titeln

Efter en väldigt stark inledning kunde HK Ankaret hålla OV på bekvämt avstånd resten av matchen. Nu är Ankaret ett steg närmare Lundaspelstiteln men redan nu har man bärgat minst 40 ASICS CUPTOUR poäng.

Inför kvartsfinalen mot OV Helsingborg ansågs HK Ankaret vara favoriter och man motsvarade förväntningarna.

Redan i matchens inledning visar HK Ankaret att man har en fin bredd i laget. Man gjorde mål från alla håll och kanter och då man dessutom hade en bra målvakt förstod man rätt snabbt att det skulle bli en tuff uppgift för OV om man skulle kunna rubba Ankaret denna dag.

Efter knappa sex minuter stod det 6-1 och även om sedan OV reducerade med ett par bollar och de tillresta Helsingborgs-supportrarna vädrade kvittering, behöll Ankaret kylan och svarade lika omgående med två tre mål och ”ordningen” var återställd.

I halvtid stod det 10-3 till Ankaret som redan där och då hade ”stängt” matchen. Frågan var bara hur stor segermarginalen skulle bli. Svaret fick vi (såklart) efter 30 minuter spel, 20-8.

Nu väntar semifinal i F01 mot antingen H43 Lund eller tyska Munster som just då detta skrivs spelar kvartsfinal, en snabb koll i Lundspelsappen visar att Lundatjejerna leder med 10-5 så det ser ut att bli en jätteintressant semi mellan de två skånelagen.

Annons