Christian ”Lego” Johansson hälsar välkommen

”I helgen tar vi nästa steg”

Göteborg Cup är en av sex Diamantcuper i ASICS CUPTOUR och den första i raden under säsongen. För arrangerande Önnereds HK är helgens event ytterligare en viktig pusselbit i bygget av cupkonceptet.

- Vi bygger kloss för kloss mot att etablera cupen som en av landets främsta, och i helgen tar vi nästa steg, säger Christian ”Lego” Johansson.

Före 2009 hade Önnered och Särökometerna ett samarbete där man gemensamt arrangerade Burger King Cup. Till säsongstarten 2009 hade man brutit samarbetet och gått skilda vägar. Särökometerna startade Särö Cup medan Önnered etablerade Göteborg Cup.

Första upplagan av Göteborg Cup lockade 140 lag och sedan dess har man ökat med runt 30 lag per år och till helgens upplaga räknar arrangören med 240 lag i startfältet.

– Just nu har vi 235 lag anmälda men vi räknar med att ha fullt till helgen, säger Christian ”Lego” Johansson som är Tävlingsansvarig för cupen samt stark man inom Önnereds HK.

I skrivande stund finns en vakant plats i herrjuniorklasen samt en i F-00 och tre i P-00. Kontakta arrangören om ert lag är intresserad av att delta i cupen.

Börjar ni nå maxtaket för anmälda lag?

– Absolut inte, vi ser inget sådant tak än så länge. Vi har haft en medveten ökningstakt varje säsong för att kunna hålla kvalitet och bygga organisationen successivt. Den takten kan vi hålla ett bra tag till utan att slå i taket, förklarar ”Lego”.

Önnered är en av Sveriges största handbollsklubbar med runt 1100 medlemmar och under cupen blir den gemensamma kraften extra tydlig.

– Jag brukar säga att Önnered  står i blom under cupen. Det är då alla krafter riktas mot samma mål och då man verkligen ser styrkan i våra medlemmars engagemang.

Många cuper fightas med vikande deltagarantal och det krävs givetvis bra marknadsföring, ett starkt koncept och stort engagemang för att locka lag. Hos Göteborg Cup har man dessutom en annan lösning.

– Vi har ett upplägg där varje klass i cupen har en så kallad Rek-agent. Det är en person som har som uppgift att hålla koll på sin klass under året och att etablera kontaktytor mot intressanta lag. Det är en lösning som fungerat väldigt bra för oss, avslöjar ”Lego”.

Berätta lite om hur klassen på cupen ser ut i år…

– Vi har lyckats samla riktigt bra startfält. Speciellt starkt ser det ut i ASICS CUPTOUR-klasserna och det skulle inte förvåna mig om flera av helgens lag även kommer att kriga om USM-gulden senare under säsongen.

Ni är första Diamantcupen att spelas. Hur ser du på ert deltagande i ASICS CUPTOUR?

– Först och främst är vi stolta att vi blivit utvalda, sen så måste jag säga att jag tycker att konceptet är riktigt bra och ett väldigt bra initiativ av AlltOmHandboll. Vi vill utveckla vår cup och det får vi hjälp av genom vårt medlemskap i ASICS CUPTOUR, säger Christian ”Lego” Johansson.

Läs mer om cupen

Annons