Mattias Obermuller, Ludvig Billengren och Dennis Andersson framför sitt lag.

IFK Skövde – en lagmaskin med flera toppar

Skövdeklubbens 96-killar har under många år varit att räkna med. Men frågan är om inte årets upplaga är den vassaste och den bredaste.

- Det är många som blivit mycket bättre så vi har en riktigt bra bredd, säger lagets playmaker Ludvig Billengren.

Morgonmatchen mot IK Sävehof  vit (ett av tre lag från den klubben i denna klass) blev aldrig någon riktig värdemätare för västgötarna. Partillelaget tog visserligen ledningen med 1-0 men sen var det blåvitt för hela slanten.

10-6 i halvtid blev till solklara slutresultatet 18-10 men Ludvig hade trots segern mixade känslor efter matchen.

– Vi spelade inte bra men vi vann och det var det viktigaste, konstaterar han självkritiskt.

Från läktarplats framstod IFK Skövde som ett närmast komplett lag med alla spelartyper man behöver för att kunna bygga ett bra lag.

Där fanns store Mattias Obermuller som vanligtvis håller till på linjen men som i denna match bidrog med tungt skytte från niometerslinjen. Sen måste man även nämna spelintelligente Ludvig Billengren och den placeringssäkre och trygge målvakten Dennis Andersson.

Men bakom den duktiga trion fanns en uppsjö av spännande spelare. En stor spänstig vänsterhänt högersexa, snabba kontringsspelare, kraftfulla genombrottspelare. Som sagt, man har alla verktyg i lådan.

Ett litet bevis på bredden är att de 18 mål man gjorde kom från 10 olika målskyttar!

En annan detalj man tydligt ser är att detta är ett typiskt IFK Skövde lag.

– Det kan man definitivt säga, vi har ett tydligt IFK-grundspel med snabbt omställningsspel och tryck i andravågen, förklarar Tomas Grynge, ledare för laget sedan många år.

Årets målsättning då?

– Vi ska till finalspel i USM, sen ska vi givetvis även gå för titeln i ASICS CUPTOUR. Men först ska vi försöka bärga titel i Göteborg Cup.

Annons