Bolton myser och tar täten på Söder

IK Bolton regerar på Eken Cup – och på Söder

Hammarby och IK Bolton ställdes mot varandra i finalen för Pojkar A. Man mötte varandra redan i gruppspelet och frågan var om det skulle bli revansch eller torsk 2 för de grönvita. Det blev de senare.

Det kändes ganska omgående som det senare och i halvtid hade Bolton gått till en tydlig och klar ledning, 9-3. Och i andra rundans inledning fortsatte ”lillebror” i gult att trumma på, 9-3 blev raskt 11-3 och matchen var i praktiken över.

I slutet av matchen tilläts Hammarby att närma sig något men det var aldrig något snack om vem som skulle bli söders höjders stolthet denna dag.

IK Bolton var bättre punkt slut. Lite bredare trupp, något vassare lirare och segern med 16-12 var ett faktum. Lika mycket faktum som båda lagens första ASICS CUPTOUR poäng. Dock är det alldeles för sent för båda lagen om man har ambitioner att bli Cupmästare i år, dit är det alldeles för långt fram denna gång.

Bäst i Bolton var Mattias Windahl, Ludwig Arnehall och målvakten Leo Björkman.

Alla fyra lag som tog ASICS CUPTOUR poäng under Eken Cup är ”nykomlingar” beträffande poäng i touren. För IK Bolton innebar de 80 poängen att man går upp på  topp-10 listan.

Final PA: Hammarby Handboll – IK Bolton 12-16

ASICS CUPTOUR poäng under Eken Cup:

IK Bolton 80
Hammarby Handboll 40
Skogås HK 20
Spånga HK 20

Annons