Förra året vann Önnereds HK dubbelt i F00-klassen. Repris i år månne..?

Inför Göteborg Cup 2014. Klass: B1 (00)

Fyra av de som kom Topp-10 i förra årets ASICS CUPTOUR i denna klass, finns på plats i cupen. Bland flickorna Önnereds HK och H43 Lund medan det bland pojkarna handlar om IFK Kristianstad och Norrköping HK.

Klass: Flickor B1 (00)

Poängutdelning: 21 lag från 14 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng.

Två av topp-10 lagen i förra årets slutgiltiga ASICS CUPTOUR ranking finns på plats i Göteborg Cup. Arrangerande Önnereds HK kom trea och H43 Lund som kom åtta. Självklart får dessa två därmed stå som ett par av favoritlagen i helgens cup.

Men det ska sägas, detta är en riktigt bra klass med mängder av duktiga lag och enligt arrangören är det närmast omöjligt att på förhand se slutvinnarna. Extra roligt att flera norska lag deltar, det kommer att bli lite av en ”gräns-strid” i klassen. Spännande!

En intressant aspekt med denna klass är att hela fem utländska föreningar finns på startlinjen och vanligtvis brukar långväga utländska gäster även vara rätt duktiga så vi får utgå ifrån att någon av dessa fem kommer att knipa ASICS CUPTOUR poäng i Göteborg.

I övrigt kan nämnas att cupen har gäster både från Stockholms- och Skåneregionen. Skuru IK, Sollentuna HK, Spårvägen HF samt GW Landskrona, Lugi och H43 Lund.

Klass: Pojkar B1 (00)

Poängutdelning: 15 lag från 10 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från semifinal.

En lite överraskande liten klass i en i övrigt välfylld cup. Det saknas ett lag till maximal poängutdelning och kanske lyckas man fylla den luckan till helgen…vi hoppas det.

Förra säsongens femma i klass 00 finns på plats och är en av favoriterna, vi talar om IFK Kristianstad som finns på plats med två lag. Ett annat topp-10 lag, Norrköping HK finns även de i Göteborg och får man ihop det kan man mycket väl gå riktigt långt.

Läs om ASICS CUPTOUR, regler, ranking, cuper etc.

FLICKOR POJKAR
Alingsås HK Hallstahammars SK HK
GW Landskrona HK Herøya IF
H43 Lund 2 HK Aranäs
HK Rygge1 2 IFK Kristianstad 2
Holmlia Håndball IK Sävehof 2
Lugi HF 2 Norrköpings HK
Pors Siggerud-Langhus
Sarpsborg IL Sollentuna HK 2
Skuru IK Ystads IF HF 2
Sollentuna HK Önnereds HK 2
Spårvägen HF 1
Torslanda HK
Önnereds HK 2
Østsiden IL/Fredrikstad 2

IK Sävehof

Annons