Redbergslids IK vann cupen 2013 efter finalseger över IK Sävehof.

Inför Göteborg Cup. Klass: Herrjuniorer (95-97)

18 heta herrjuniorlag gör upp i helgens Göteborg Cup och det är många av dem som aspirerar på slutsegern och 100 ASICS CUPTOUR poäng. En “ny” klubb finns på plats, det är samarbetslösningen mellan Silwing/Troja och Huddinge HK som därmed gör entre´under gemensam flagg.

Klass: Herrjuniorer (95-97)

Poängutdelning: 18 lag från 16 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Ett riktigt imponerande startfält! Flera av klubbarna som var framgångsrika som Pojkar A och som ofta även är duktiga ”junior-avlare”. Det är omöjligt att tippa segrare men ser man på historia tonar givetvis IK Sävehof, Redbergslids IK, Alingsås HK, IFK Skövde HK, HK Eskil fram som några av lagen som kan vinna helgens cup.

Det finns en ny intressant konstellation på startlinjen. De två Stockholmsklubbarna HK Silwing/Troja och Huddinge HK har inlett ett samarbete på både herrjunior- och herrseniorsidan och syftet är att ”stärka Stockholmshandbollen och samtidigt skapa en bra bas för framtida seniorspel” som man skriver på sin hemsida. Tränare för J-truppen är Helgi Michael Magnússon. Det blir intressant att se vad samarbetet kan leda fram till.

2013 år cup vanns av Redbergslids IK efter en dramatisk finalseger över IK Sävehof.

Läs mer om cupen

lottning

Alingsås HK 2
BK Heid
Borås HK 84
Halmstad
Haslum IL 2
HK Aranäs
HK Eskil
Huddinge/Silwing
IFK Skövde HK
IK Sävehof
Kärra HF
Norrköpings HK
Redbergslids IK
Torslanda HK
Växjö HF
Önnereds HK

Annons