Skuru IK, P99.

Inför Hallbybollen: Pojkar A (98/99)

Skuru IK är ett 99-lag och kom för några dagar sedan på en fin silverplats i Lundaspelens P15 klass. Nu är man på poäng och medalj-jakt i Jönköping men utmanarna är flera. Inte minst 08-kollegorna från IK Bolton vill lugga Nackalaget på framgången.

Poängutdelning: 24 lag från 21 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från kvartsfinal och framåt i A-slutspelet, d.v.s. maximal poängutdelning.

Detta ser på förhand ut som en riktigt intressant klass och det skulel inte förvåna mig dess mer om det blir en ren Stockholmsfinal (om det lottningsmässigt blir möjligt vill säga).

Jag såg IK Bolton under Lundaspelen och blev imponerad och jag såg även Skuru IK i Lund och blev imponerad även av dem. IK Bolton tog sig till kvartfinal och knep därmed 20 ASICS CUPTOUR poäng. Skuru IK är ett 99-lag och spelade i Lundaspelen i den klassen (det finns ingen ren 99-klass i ASICS CUPTOUR) och kom på en fin silverplats efter att man förlorat finalen mot Lugi med 16-14. Båda finns åtminstone med bland förhandsfavoriterna det är helt klart.

I övrigt kan nämnas att Alingsås Hk deltar med tre (!) lag i cupen och visar upp en imponerande bredd i denna åldersklass, inför Hallbybollen har man skrapat ihop 40 ut ASICS CUPTOUR poäng.

Det finns även ett finskt lag på startlinjen Kyrkslätts IF vilket är skoj.

Andra intressanta deltagare är Eskilstuna GUIF, HK Eskil och sen har vi två olika konstellationer som vi inte har koll på om de faller inom ramen för regelverket i ASICS CUPTOUR. Ale HF/Kungälvs Hk och Kungälvs HK/Ale HF. Om de kommer på poängplats får vi undersöka om det är berättigade för poäng.

Deltagande lag i Hallbybollen:

 Ale HF/Kungälvs HK
 Kungälvs HK/Ale HF
 Alingsås HK 3
 Eskilstuna Guif
 HK Country
 HK Eskil
 HK Guldkroken Hjo
 HV Tidaholm
 IF Hallby HK
 IFK Mullsjö
 IK Bolton
 IK Cyrus
 KFUM Ulricehamn
 Kyrkslätt IF (FIN) 2
 LIF Lindesberg
 Lysekils HK
 OV Helsingborg
 Skara HK
 Skuru IK
 Spånga HK
 Vadstena HF

Annons