En bild från Göteborg Cup där HP Skövde 90 visade upp ett starkt försvarsspel.

Inför Hallbybollen: Pojkar B2 (01)

HP Skövde 90 är ett av 24 lag i denna klass och definitivt en av aspiranterna på både medaljer och ASICS CUPTOUR poäng. Man är ett av tre deltagande lag som inför helgen i Jönköping finns med på den prestigefulla rankinglistan.

Poängutdelning: 24 lag från 20 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från kvartsfinal och framåt i A-slutspelet, d.v.s. maximal poängutdelning.

Precis som i flickklassen 01 innehåller denna många intressanta lag som kanske inte syns så frekvent i de stora cuperna, det är lätt att lyfta fram de lag och föreningar man ofta ser och känner igen, så jag vill därför puffa lite extra för Kroppskultur GF, Borås HK, IF Swithiod, IK Sund, Ronneby och Vårgårda. Bra och fina klubbar som under helgen finns på plats i Jönköping.

Tre av klubbarna som deltar i klassen har tidigare denna säsong tagit ASICS CUPTOUR poäng. HP Skövde 90 som tog sig till kvarten i både Göteborg Cup och Skadevi Cup, två insatser som visar på att det finns klass i laget.

De två andra är Redbergslids IK som tog sig till kvarten i Göteborg Cup samt IK Sund som gick till semifinal i samma cup.

Deltagande lag i årets cup:

 AIK – Svart
 Alingsås HK 2
 Borås HK
 GF Kroppskultur
 HK Lidköping
 HP Skövde 90
 IF Hallby HK 2
 IF Swithiod HK
 IFK Bankeryd
 IFK Kristianstad
 IFK Nyköping
 IK Baltichov 2
 IK Sund 2
 Karlskrona Handboll
 LIF Lindesberg
 Redbergslids IK
 Ronneby Handboll
 Torslanda HK
 Vårgårda IK
 Växjö HF

Annons