Lugispelare stormar fram under Skadevi Cup där man kom till kvartsfinal.

Inför OV Beachhandboll. Klass: B2-ungdom -00

Här finns två stora startfält med totalt 47 anmälda lag. HK Ankarets flickor kan via bra insatser av sina två lag gå upp i rankingtopp och för Lugis pojkar ser det riktigt bra ut för att kliva upp i tätposition.

Klass: Flickor B2 (-00)

Poängutdelning: 25 lag från 15 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Övrigt: Ett brett startfält men bara tre lag som tidigare tagit ASICS CUPTOUR poäng, alltså denna säsong vill säga.

Av dessa tre är det HK Ankaret som ligger bäst till även om de inte tillhör topplagen i klassen. En semifinalplats och en kvartsfinalplats under Lundaspelen gav dem 60 poäng vilket innebär att man ligger på en nionde plats i rankingen. Man visade på både bredd och spets under Lundaspelen så att man ställer upp med tre lag i OV Beachandboll kan ju innebära att man har möjlighet att sno med sig rätt många poäng från Helsingborg och vill det sig riktigt väl kan det räcka hela vägen upp i topp.

De övriga två som tagit poäng är Eslövs IK och Kävlinge HK, resten har alltså nollor i sina respektive poängkolumner inför cupen.

Klass: Pojkar B2 (-00)

Poängutdelning: 22 lag från 10 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från semifinal.

Övrigt: Även här finns ett stort startfält men den är avsevärt smalare än i flickornas. ”Bara” 10 föreningar innebär att det tyvärr är två för lite för maximal poängutdelning.

Det är inte helt våghalsigt att gissa ett de två Lundaklubbarna Lugi HF och H43 Lund kommer att vara med i kampen om poängen, Lugi kommer att delta med fyra lag medan H43 är på plats med hela fem.

Bäst ligger Lugi som med sina 220 poäng ligger trea medan H43 Lund ligger sexa med 130 poäng. Båda klubbarna har stora chanser att avancera upp i topp på rankingen om man gör bra ifrån sig i cupen, och givetvis ligger Lugi bäst till.

Under förra årets cup krossade H43:s 98-killar poängräkningen genom att bärga hela 200 poäng. Taktiken var utstuderad och var många jämna lag. Deras framfart gjorde att tävlingsledningen för ASICS CUPTOUR satte ett ”poängtak” inför denna säsong, så nu kan man som mest bärga 160 poäng i en Diamantcup eller 120 på en Guldcup, och OV Beachandboll är det förstnämnda.

Extra roligt att Ludvika HF tagit sig ner till Skåne för att kämpa om medaljer, poäng och självklart även ha en fin vistelse i sanden.

Åldersklassen spelas 6-7 juni och AlltOmHandboll finns på plats för att bevaka finalerna.

Flickor 00 Lag Pojkar 00 Lag
Anderstorps SK 1  IFK Malmö 1
Dalhems IF 1 H43 Lund 5
Eslövs IK 1 HK Ankaret 2
GW Landskrona HK 1 IK Sund 2
H43 Lund 3 Kävlinge HK 1
H65 Höör 2 Ludvika HF 2
HK Ankaret 3 Lugi HF 4
HK Björnen 1 OV Helsingborg 2
IK Pandora 1 Svedala HK 1
Karlshamns HF 1 Trelleborg HBK 2
KFUM Lundagård 2
Kävlinge HK 2
Näsby Handboll 2
OV Helsingborg 3
Trelleborg HBK 1

Annons