H43 Lund och deras breda trupp som kommer till Alingsås för att erövra ASICS CUPTOUR poäng.

Inför Potatiscupen klass: B-ungdomar -00

Båda de två yngsta klasserna är välfyllda och därmed blir det maximalt med ASICS CUPTOUR poäng som ska delas ut i Alingsås. Bland flickorna finns ett lag som tidigare tagit poäng medan det är tre av pojklagen. Ett av dessa är H43 Lund som kommer till cupen med 31 spelare fördelade på tre lag. En bra insats kan ta laget mot toppen i rankingen!

Klass: Flickor B2 (-00)

Poängutdelning: 20 lag från 20 föreningar innebär att det blir maximalt med ASICS CUPTOUR poäng som delas ut i klassen.

Övrigt: Kärra HF leder ASICS CUPTOUR i denna klass före Önnereds HK och efter framskjutna placeringar i Hallbybollen ligger Skövde HF och IFK Tumba även de i toppskiktet. Dessutom finns Sorunda med bland de fem bästa lagen. Inget av dessa lag finns dock med i Alingsås. Däremot är det så tajt i klassen att det lag som vinner Potatiscupen kommer med de 75 poäng det innebär att avancera till en plats bland de bästa, åtminstone topp-10.

Bland de deltagande lagen finns enbart ett som tidigare tagit ASICS CUPTOUR poäng. HK Lidköping har skramlat ihop 15 poäng men i helgen har man möjlighet att utöka poängskörden.

Deltagande lag: Alingsås HK, Eskilstuna Guif, Falköpings AIK HK, GF Kroppskultur, HK Brätte, HK Country, HK Lidköping, IFK Klagshamn, IK Cyrus, IL Flåværingen, KFUM Trollhättan, Lisleby FK, Lisleby FK, Nässjö HF, Skogstrand IL, Stenungsunds HK, Strömstad HK , Tingsryd HK, Torp IF, Vetlanda HF.

 

Klass: Pojkar B2 (-00)

Poängutdelning: 16 lag från 13 föreningar innebär att det blir maximalt med ASICS CUPTOUR poäng som delas ut i klassen.

Övrigt: Tre av de 13 föreningarna har tidigare tagit poäng i ASICS CUPTOUR, Norrköpings HK, Alingsås HK och H43 Lund, de två sistnämnda har med två respektive tre lag så de verkar beslutsamma om att utöka sina tidigare poängskördar. Noterbart är att Lundalaget H43 ligger på en fin fjärdeplats så med lite flyt kan man dra in poäng för en riktig topp-placering. Norrköping ligger tia och det krävs seger (75 poäng) för att man ska ta sig upp i topp-lagret av lag.

Deltagande lag: Alingsås HK (2), Borås HK 84, H43 Lund (3), HC HIK, HK Country, HK Varberg , IF Hallby HB, IK Cyrus , KFUM Kalmar HK, KFUM Trollhättan, Norrköpings HK , Nässjö HF, Åhus HB.

 

Annons