Sävehofs Erik Hvenfelt och Tim Solefors var matchhjältar då laget vann Göteborg Cup.

Inför Potatiscupen klass: B-ungdomar -99

I flick-klassen finns två lag med som båda kommer från bra cupinsatser, Alingsås och IF Hallby var båda i semifinal i Hallbybollen och nu siktar man på att gå hela vägen. I pojk-klassen kan det mycket väl bli IK Sävehof och Önnereds HK som möts i finalen, men det lurar utmanare i vassen

Klass: Flickor B1 (-99)

Poängutdelning: 16 lag från 12 föreningar innebär att det delas ut maximalt med ASICS CUPTOUR poäng i klassen.

Övrigt: Två av deltagande lagen har tidigare tagit poäng i touren, arrangerande Alingsås HK har genom bra insatser (ett lag i semifinal och ett i kvartsfinal) i Hallbybollen dragit in 45 poäng och i helgen har man anmält tre lag vilket kan ge ytterligare ett gäng poäng om man lyckas med samma bedrift.

IF Hallby är det andra laget, och även de har poäng (30) sedan Hallbybollen där man gick till semifinal. I övrigt kan nämnas att tre norska föreningar finns med i denna klass.

Deltagande lag: Alingsås HK (3), Eskilstuna Guif, Gresvik IF (2), H65, HK Brätte, HK Halden, IF Hallby, IK Baltichov (2), Kävlinge HK, Lysekils HK, Sollentuna HK, Torp IF.

 

Klass: Pojkar B1 (-99)

Poängutdelning: 11 lag från 10 föreningar innebär att det bara delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen i klassen.

Övrigt: Tyvärr är det några för få lag med i denna klass för att den ska få riktigt godkänt från ett ”tour-perspektiv”. Det blir bara poäng till finallagen och där finns ett par skarpa kandidater om man ska se till hur rankinglistan ser ut just nu.

IK Sävehof ligger trea och Önnereds HK ligger på en åttonde plats och det kan mycket väl bli dessa två som kammar hem poängen även i denna cup. Men det finns givetvis fler kandidater.

Extra skoj att IFK Mullsjö är med, man knep 15 ASICS CUPTOUR poäng i Hallbybollen genom sin kvartsfinalplats och kanske fick man blodad tand och siktar på fler i Alingsås…

Deltagande lag: Alingsås HK (2), HC HIK, HK Lidköping, Härryda HK, IFK Mullsjö, IFK Nyköping, IK Baltichov, IK Sävehof, Skara HK, Önnereds HK.

 

Annons