De sex vinnarna i Rallarcupen 2015. Alta (PA), Boden (F02), Kiruna (F01), Kiruna (FA), Kungälvs HK (P02), Norrfjärdens IF (P01). Foto: Richard Pantzare, Rallarcupen.

Kiruna tog två av sex titlar

Kiruna HK blev enda föreningen som lyckades vinna mer än en titel i Rallarcupens klasser som ingår i Svenska Cuptouren.

Rallarcupen är inte någon stor cup, man brukar locka runt 80 lag men det finns ambition att utveckla eventet och de är även viktiga för Svenska Cuptourens ambition att täcka så stor del av landet som möjligt. Detta sagt som förklaring till er som tycker att andra större cuper istället borde vara med. Det om detta.

Här följer lite om varje klass och om poängfördelningen i klasserna.

Klass: Pojkar A (99/00)

Klassen innehöll 4 deltagande lag från 4 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till vinnarna.

Tre norska lag och ett svenskt så oddsen låg på norsk sida. Och så blev det också. Kiruna vann över Alta IF i gruppspelet men då lagen möttes i finalen drog norrmännen det längsta strået och man inkasserade sina första poäng i Svenska Cuptouren, alltså de första genom åren.

Alta IF får 40 poäng i Svenska Cuptouren.

Klass: Flickor A (99/00)

Klassen innehöll 5 deltagande lag från 5 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till vinnarna.

Klassen hade tre norska lag och två svenska. Och i denna klass var blågula lag som var bäst. Kiruna HK vann finalen över norrbottenskollegorna från Kalix, 15-8. Noterbart att det blev exakt samma siffror då lagen möttes i gruppspelet. Kiruna var det klart bästa laget i klassen vilket segersiffrorna under helgen visar; 15-8, 26-7, 17-6, 21-5, 17-5, 15-8!

Kiruna HK får 40 poäng i Svenska Cuptouren.

Klass: Pojkar B1 (01)

Klassen hade 10 deltagande lag från 8 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till finallagen.

Här var det hela sju norska lag och bara tre svenska. Tveksamt om någon svensk cup någonsin haft så många utländska lag i förhållande till svenska som Rallarcupen har i flera klasser, jag tvivlar.

Det var grupptvåorna Norrfjärdens IF och Kiruna HK som ställdes mot varandra i finalen och de förstnämnda vann med 10-5. Norska Alta IF hade två lag i spel och båda (!) vann sina grupper, men i semifinal blev det stopp. NIF vann över lag 2 med 11-9 medan Kiruna besegrade Lag 1 med 12-8.

Norrfjärdens IF får 60 poäng medan Kiruna HK får 20 poäng i Svenska Cuptouren.

Klass: Flickor B1 (01)

Klassen innehöll 7 deltagande lag från 5 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till vinnarna.

Klassen innehöll sju lag men bara ett av dem var svensk men det var det blågula laget som till slut fick stå högst på prispallen. Det var arrangerande Kiruna HK som fick lyfta segerpokalen och man inkasserade även ett gäng Svenska Cuptouren poäng genom bedriften.

Kiruna HK får 40 poäng i Svenska Cuptouren.

Klass: Pojkar B2 (02)

Klassen hade 8 deltagande lag från 7 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till finallagen.

Skoj att klassen innehöll så många långväga gäster! Av de åtta lagen var ett från Skåne, två från Västkusten, ett från Stockholm, ett från Norge och sen ”grannarna” Gimonäs UIF och Kalix HK som ”bara” hade 55 respektive 25 mil till cupen.

Det blev seger för Kungälvs Hk som besegrade Skogås HK i finalen. Kungälv hade två lag med i cupen och Lag 1 som vann kom ”bara” tvåa i gruppen efter att man förlorat mot Staffanstorp med en boll. I semin vann man över klubbkompisarna i Lag 2 med 14-10 och sen vann man som sagt finalen av bara farten.

Kungälvs HK får 60 poäng medan Skogås HK får 20 poäng i Svenska Cuptouren.

Klass: Flickor B2 (02)

Klassen innehöll 7 deltagande lag från 7 klubbar vilket innebär att vi delar ut poäng till vinnarna.

Norrbottnisk final i den yngsta flickklassen. Bodens BK besegrade Lillpite IF med 9-8 men det var en tajt drabbning som kunnat sluta hur som helst. Båda lagen var obsegrade i gruppspelet. I semifinalen vann Bodenlaget över Skogås Hk med 9-7 medan Lillpite besegrade Kiruna med klara 19-3! Skogås fick trösta sig under den långa hemresan med att man vann bronsmatchen över Kiruna men det var knappt, 14-13.

Bodens BK får 40 poäng i Svenska Cuptouren.

Se hela rankingen här

Annons