Hugo Svensson och William Stjärnberg jublar efter sudden-segern.

Kristianstad tvekade aldrig trots underläge

Finalen i Hallbybollens P00-klass blev en högdramatisk tillställning mellan två IFK-lag. Kristianstad vann över Skövde efter sudden-death och det var enda gången i matchen man var i ledning. Trots det tvekade aldrig laget på seger.

- Att vi skulle vinna var givet under hela matchen, säger två av lagets bästa denna gång, Hugo Svensson och William Stjärnberg.

Det var Skövde som hade taktpinnen under hela matchen och som hela tiden var i ledning. Skåningarna var uppe och nosade hela tiden och hade 5-lika efter 11 minuter men Skövde såg direkt till att skapa lucka genom två mål av Erik Sääf. Så såg det ofta ut. Ett vilt jagande Kristianstad men Skövde hade två spelare som verkade bli dem övermäktiga. Nämnde Erik Sääf som gjorde hela 8 mål och hans vapenbroder Adam Drebin som gjorde 4 mål. Det var i sanningens namn dessa två som bar Skövde medan Kristianstad hade några fler spelare som syntes både i spelet och målskyttet. Mest handlade det dock om playmakern och bolltrollaren William Stjärnberg och Hugo Svensson.

Vid full tid stod det 14-lika och alltså sudden death. I slutet av matchen hade Skövde åkt på en utvisning så skåningarna fick börja med en man mer. 1,41 in i dramat avgjordes det. Hugo Svensson sätter iskallt det avgörande målet och vilt jubel utbryter som sig bör.

75 ASICS CUPTOUR poäng går alltså till IFK Kristianstad medan IFK Skövde HK får 45. Rankinglistorna uppdateras senare denna vecka.

Matchbild: 0-2, 2-4, 3-5, 5-7, 6-8, 7-10, 9-11, 10-12, 11-13, 14-13.

Final P00: IFK Kristianstad – IFK Skövde HK 14-13 efter sudden death

IFK Kristianstad: Lukas Malmberg 4, Hugo Svensson 4, William Stjernberg 2, Evon Molin 2, Helmer Jägenmark 1, Johan Rydberg 1.

IFK Skövde HK: Erik Sääf 8, Adam Drebin 4, Emil Holmberg 1.

 

Annons