William Andersson Moberg.

Kung William regerade i Idrottshallen

Sävehofs William Andersson Moberg var finalens dominant då man besegrade H43 Lund med 14-13 i klassiska Idrottshallen i Lund.

- Jo, det gick väl rätt bra, vi spelade rätt hyggligt framåt men ruggit bra bakåt, är hans analys efter guldet i klassen P00 (B13).

Det händer då och då (men det är inte ofta) som en spelare så fullständigt dominera en match som William gjorde i denna match. Han stod bakom 13 av lagets mål, själv gjorde han elva av dessa och passade dessutom till två.

Men det stannar inte där, han var dessutom lagets hänförare i försvarsspelet där han styrde och ställde med både spelsinne och fysik. Men det var också William som höll på att ställa till det i slutsekunderna då han mer eller mindre gav bort bollen till H43 som fick matchens sista skott som också gick i mål, men då hade speltiden precis gått ut.

– Jag trodde att armen var upp och att vår kille skulle springa i öppningen, men det är sånt som händer, förklarar William mycket riktigt.

Matchen hade en härlig inramning och det var Sävehofklacken som drog upp stämningen då man taktfast marscherade in på Idrottshallens läktare och som höll hög ljudnivå matchen igenom. Kul att höra och kul att se.

Det var H43 som tog tag taktpinnen och som hade ledningen fram till den nionde minuten då Sävehof för första gången var i ledning, 5-4. Ledningen behöll man sedan matchen igenom.

H43s storskytt Adrian Hesslekrans blev punktad tidigt och det gjorde givetvis skåningarna försvagade, stort ansvar föll då på Adam Wennerholm som tog det, men han hade behövt vapenbroder Adrian bredvid sig i anfallsspelet för att laget på allvar skulle ha segerchans och kunnat matcha William Andersson Mobergs framfart.

I paus ledde Sävehof med 9-8 men i början av andra halvlek gjorde laget genom William ett ryck vilket man sedan behöll fram till slutminuterna då H43 höll på att förstöra Partille-festen. 14-11 blev snabbt 14-13 och det var alltså riktigt nära att man även kvitterat. ”Di blåe” avslutade med en imponerande slutforcering.

I Sävehof var alltså William Andersson Moberg matchen kung och det var egentligen han mot H43 Lund i denna final. Skåningarna hade ett bredare lag med topparna Adam Wennerholm, Adrian Hesslekrans och målvakten Albin Jonsson.

Vad gäller ASICS CUPTOUR poäng så finns det ett frågetecken som vi behöver reda upp efter nyårshelgen. Som bekant har Sävehof en samarbetslösning med Stenungsund i denna klass och det är ju uppenbart att detta var ett ”blandlag” då faktiskt William Andersson Moberg var en av sex Stenungsundspelare som under Lundaspelen representerade tre Sävehoflag (två i varje lag). Vi kommer att kontakta förbund och arrangören för Lundaspelen för att ta redan på alla turer och sen kunna bedöma från ASICS CUPTOUR perspektiv.

IK Sävehof – H43 Lund 14-3 (9-8)

Sävehof: William Andersson Moberg 11 mål. Filip Korsåsen, Alexander Kaspersson och William Pettersson 1 vardera.

H43 Lund: Adam Wennerholm 5, Adrian Hasselkrans 4, Wille Hall 2, Kasper Kirschof och Philip Hammarstedt 1 vardera.

 

Psst: Kolla in vår shop där vi har massor av coola handbolltröjor, handbollsskydd, compression och handbollar:AlltOmHandbollShop.se

Annons