Lillpite applåderar sina besegrare, IK Sävehof

Lillpite stressade bort segern

Lillpite IF förlorade mot IK Sävehof i F00, men man hade mycket väl kunnat vinna drabbningen om man inte stressat och missat så mycket som man gjorde. Sävehof kunde gång på gång utnyttja norrbottniskornas tekniska fel och vinna matchen med 10-8.

Lillpite IF är en av de mest långväga gästerna i Skadevi Cup, 100 mil enkel resa för att spela handbollscup är en rätt ansenlig distans och självklart måste man som ursprungsnorrbottning kolla in laget vilket jag gjorde i gruppfinalen mot IK Sävehof.

Lillpite inledde starkast och det var lagets gigant Ida Tornberg som visade vägen med två raka mål och 2-0 ledning efter 1,39. Vart efter kom Sävehof in i matchen och man tog vara på flera individuella missar av Pitetjejerna vilket allt som oftast resulterade i kontringar och mål för Partillelaget som i halvtid ledde med 6-5.

Bild: Ida Tonberg, Lillpite-talang av rang.

Andra halvlek inleds med tre raka Sävehofmål och matchen känns redan där avgjort. Lillpite missar för mycket och stressar påtagligt. Matchen slutar 10-8 till Sävehof men Lillpite får trösta sig med att man trots förlusten vann gruppen och är därmed klar för kvartfinal i morgon.

Efter matchen pratar jag med en av Lillpites tränare och försöker att få en diskussion utifrån frågan om varför man inte ställde upp med två lag i cupen. Jag vet att man i Norrbotten suktar efter matcher och möjligheter att spela fler matcher mot andra motstånd, och då man ändå åker söderut kanske man skulle spelat med två lag med bara nån enstaka avbytare för att låta alla spela maximalt med handboll.

Tränaren förklarar att man inte ville det och så är det med det vilket givetvis är lagets beslut och inget att orda om, däremot tycker jag att det var tråkigt att hon tog synpunkten som personlig kritik. Jag menade inte att kritisera utan ville bara höra och diskutera en fråga som jag brinner för själv. Genom åren har jag besökt runt 10 cuper per år och tyvärr är det ofta så att långväga gäster från mindre klubbar ofta spelar med ”hockey-bänkar” istället för att spela med fler lag och därmed ge spelarna mer speltid. Det är enligt mig slöseri att åka på cup (lång dessutom) och låta spelare sitta större delen av matchen på bänken. I Lillpites fall inte för att man ”toppade” utan för att det var alldeles för många spelare på bänken. Nåväl, nog om det, tråkigt att hon tog synpunkten personligt, det var inte min mening.

Jag håller tummarna för att Lillpite IF går långt i Skadevi Cup och att alla spelare på så sätt får mycket matchtid, det är ju en variant som kan funka lika bra eller bättre än att ha två lag med trötta spelare då det hettar till.

Annons