Ludvig och Rasmus

Ludvig och Rasmus spikade igen

IFK Kristianstads Pojkar A visade under matchen mot Kärra HF att man är ett lag att räkna med under Göteborg Cups A-slutspel. Segern med 13-9 grundlades bland annat med riktigt bra målvaktspel av lagets målvakter.

Under första halvlek hade IFK Kristianstad Ludvig Helgesson i målet och han hade fyra räddningar på kontot vilket med halvtidsresultatet 7-4 innebär att han var 50 %:ig vad gäller räddningsprocenten. Riktigt bra med andra ord.

Då det var dags för andra halvlek hade det blivit Rasmus Classéns tur att axla manteln. Och det gjorde han. Inte minst vid ställningen 9-6 till skåningarna. Kärra hade börjar känna vittring på att komma ikapp och man får straff.

Men Rasmus kniper straffen och inte nog med det. Bara minuten senare är det dags igen, Staff alltså. Resultaten blir likadant, Rasmus gör en snygg parad och här stängs matchen. En liten parantes är att Rasmus inför denna säsong kom tiol Skåne för från Norrköpings HK för att gå på handbollsgymnasium.

Totalt gör han sju räddningar och eftersom slutsiffrorna blir 13-9 innebär det att han hade över 70 % i räddningsprocent.

Nu är ju inte ”procenten” allt, det ska erkännas, det viktiga är att båda dessa målvakter visade upp ett spel som kan ta IFK hela vägen till mästartröjan i Göteborg Cup. Betänkt att man har ytterligare en duktig målvakt i truppen och alla fattar därmed att skåningarna blir en tuff nöt att knäcka för vilket lag som helst.

Annons