Ludvika på kärt återseende i Göteborg

Det är ungefär 400 kilometer asfalterad väg som ska läggas under däcken för att ta sig mellan Ludvika och Göteborg. Den resan har Ludvikas P99-lag gjort två år i rad nu. Och målvakt Anton Elfberg är inte besviken.

– Man får se mycket mer. Det är mycket olika spelare, säger han till AOH efter gruppspelet.

Inför den avslutande matchen i grupp 5 för P99 hade varken Ludvika HF eller Önnereds HK 2 tagit några poäng. Sävehof Kamikaze och HK Ankaret 1 hade båda varit för starka och var redan klara för A-slutspel. Ludvikas målvakt Anton Elfberg försökte se positivt förlusterna.

– Vi mötte väldigt svåra lag, men det var kul att möta tufft motstånd, kommenterar han de två tidiga poängtappen.

Kvar fanns dock alltså möjligheten att ta tre viktiga poäng på vägen in i B-slutspelet.

Till en början var det en väldigt målsnål match. För varken Önnered eller Ludvika lyckades få hål på respektive målvakt. Längst bak för dalmasarna stod Anton och radade upp fina räddningar. God teknik och tålamod satte griller i huvudet på Önnereds spelare som tog stressade avslut, allt som oftast över. När hans lagkamrater sen började hittat nätmaskorna på motsatt sida av planen kunde gästerna från Dalarna dra ifrån.

Matchen avslutades i stil av vilda västern med ett par kvicka mål från båda och slutresultatet skrevs till 11-7 i Ludvikas favör. Önnereds lag 2 får satsa vidare i åttondelsfinal mot 031-rivalerna Sävehof medan Ludvika är kvartsfinalklara. Och även om Anton och hans kamrater skulle åka ur i kvartsfinal så kommer de säkert ta sig ner de där 250 kilometerna Göteborg igen, för det är inte bara matcherna och cupen som är bra.

– Jag tycker maten är väldigt god! Och så att vi får åka till Liseberg förstås, avslutar Anton innan det är dags att dra vidare från hallen.

Annons