Lugis 00:or gjorde precis som 99:orna i fjol – tog hem B2-klassen i ASICS CUPTOUR.

Lugis pojkar tog andra raka titeln i klass B2

P00: För andra året i rad heter segraren i pojkar B2 Lugi HF. Det är enda föreningen som lyckats försvara sin klasstitel från förra säsongens ASICS CUPTOUR.
– Lagets styrka ligger i bredden, förklarar tränaren Momma Roodbari.

Förra året segrade Lugis 99-pojkar i ASICS CUPTOUR. Men Lugis 00:or ville inte vara sämre i år i samma klass (B2). De kom upp i totalt 340 poäng vilket räckte för seger, 25 poäng före Tumba.

– Det är alltid trevligt att vinna, det var väl inget mål utan vi var mer ute för att maxa speltiden för alla spelarna. Sen att det gick så bra är ju bara extra kul och motiverande för spelare och ledare, säger tränaren Momma Roodbari.

Inte nog med att Lugi tog en historisk andra seger i B2-klassen. Dessutom var 00-killarna det lag i hela ASICS CUPTOUR som lyckades ta hem flest poänggivande cupinsatser under säsongen.

– Lagets styrka ligger i bredden. Om man kollar hur vi ställt upp i turneringarna så ser man att vi haft två jämna lag, förutom i Göteborg Cup som var första cupen där vi nivåanpassade. Och det ser man på resultaten att vi vann rätt överlägset i de matcherna.

– Efter det pratade vi om att vi tror mer på en satsning att ställa upp med två jämna lag och få med alla. Och det har gett resultat, det är många som får ta ansvar när man åker med två jämna lag. Plus att det bygger en skön lagkänsla när alla får vara med, säger Momma Roodbari som är tränare och ledare ihop med Mikael Sinclair, Jörgen Friberg och även Pelle Käll på ett hörn.

De 340 poängen erövrades via seger i Göteborg Cup, kvartsfinalplats i Skadevi Cup, semifinalplats i Lundaspelen, semifinalplats i Irstablixten, finalplats och semifinalplats i OV Beach samt finalplats och semifinalplats i Åhus.

– Vi hade två jämna lag som samlade poäng och som gick långt. Vi hade inga vinster förutom Göteborg Cup, och jag tycker det är häftigt att man kan vinna ASICS CUPTOUR bara genom att gå långt i många turneringar. Det visar att man har en bredd.

Ni verkar vara ute på väldigt många cuper?

– Vi gör en säsongsplanering och sen väljer vi cuper där vi tror att vi får möta bra motstånd. För man blir bra om man möter bra motstånd. I 00-klassen finns det jäkligt många bra lag. Jag skulle kunna räkna uppåt tio på mina fingrar med starka utmanare när vi är ute och spelar cuper. Det är Kristianstad, Tumba, Irsta, Norrköping, Skövde… ja listan är lång.

Någon cup som var särskilt rolig att gå långt i?

– För killarna tror jag Åhus Beach var speciellt kul.

Hur tänker du inför nästa säsong?

– Del att det ska bli jäkligt kul med SM. Sen hoppas vi att fler lag som varit med i ASICS CUPTOUR även kommer till Lundaspelen. Många av de bästa lagen går till Norden Cup, det är lite synd att vi tappar flera bra lag att möta på det sättet.

Du hoppas alltså på bättre motstånd i Lundaspelen?

– Ja lite, men det som är kul med Lundaspelen är det internationella motståndet. Och på så vis är det en riktigt bra turnering. Som Partille Cup, det är alltid roligt att möta lag man aldrig tidigare mött. Både för tränare och för spelare.

Annons