Mäktigt av Sävehof

Det var en maktdemonstration av IK Sävehof då man besegrade Ystads IF HF i P00-finalen av Göteborg Cup. Redan i gruppspelet slog man skånepågarna med 21-9 och i finalen blev siffrorna likvärdiga, 22-13.

Klass: Pojkar B1 (00)

Ystads IF HF stretade emot bra under första halvlek. Med två minuter kvar att spela stod det 6-lika men fram till halvtidsvila stänkte Sävehof in fyra mål (!) och matchen kändes redan där som avgjord. Hade Ystad kunnat hålla Partillegänget stången till halvtid hade det kanske kunnat bli en jämn tillställning. Nu blev det istället en transportsträcka fram till slutsignalen.

Sävehof visade upp ett imponerande spel och man hade några spelare med det lilla extra och som var den stora skillnaden på lagen i denna match. Tre av spelarna gjorde 18 av målen vilket säger en hel del om det påståendet.

Bäst i Ystad var Truls Landgren, Erik Svensson och Alexander Bengtsson. I IKS var det som sagt tre spelare som gjorde nästa allt, William Andersson Moberg, Henrik Råhsson och Markus Sperre.

Final P00 Göteborg Cup: IK Sävehof – Ystads IF HF 22-13 (11-7)

Målskyttar IKS: William Andersson Moberg 7, Henrik Råhsson 6 och Markus Sperre 5, Erik Nyström 3, Filip Korsåsen 1.

Målskyttar YIF: Truls Landgren 4, Alexander Bengtsson 3, Erik Svensson, Albin Nilsson, 2 vardera, Albin Nerman och Johan Nilsson 1 vardera.

Poängutdelning: 16 lag från 11 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från semifinal. (Det skulle behövt vara 12 föreningar representerad för maxpoäng)

ASICS CUPTOUR POÄNG

IK SÄVEHOF 100
YSTADS IF HF 40
NORRKÖPING HK 20

Annons