Mikaela Nyman med chips så det räcker och blir över...

Mikaela slukade Baltichovs skyttar

Kungälvs B-flickor såg ut att gå mot en rätt bekväm finalseger över IK Baltichov. Men som vanligt, vilket är så underbart roligt med idrott, så reste sig ”under-dogen” och hade det inte varit för Kungsälvsmålvakten Mikaela Nyman, så hade IK Baltichov mycket väl kunnat vända och vinna i slutsekunderna.

Första halvlek blev en riktigt målsnål historia. 5-1 till Kungälv. Nerverna var utanför tröjorna på båda lagen och kanske mest för IK Baltichov.

– Vi hade en lite risig matchladdning och det ledde till att vi inte var riktigt i balans i matchens inledning, men det blev bättre i andra halvlek och vi är trots förlusten riktigt nöjd med vår insats, säger Elin Pedersen, en av flera tränare i IK Baltichov.

Och visst blev det bättre i andra halvlek för Lerumslaget. Man vann faktiskt andra rundan med 4-1. Som sagt, en målsnål tillställning.

I slutet av matchen hade Kungälv chansen att avgöra men tack vare bra målvaktspel av IK Baltichovs målvakt (vi har tyvärr inte namnet) och målställningen fick Lerumslaget ett antal chanser till kvittering. Dock utan att lyckas och segern gick alltså till Kungälvs som får tacka Mikaela Nyman i målet för segern.

– Jag kände att jag tappade några av målen i början av andra halvlek så det var extra skönt att jag kunde hjälpa laget på slutet, förklarar Mikaela.

Känner du till att ni förutom segern i Kortedala Cup så fick ni även era första ASICS CUPTOUR poäng?

– Jo det vet jag, det känns skitkul med det nya touren, vi ska satsa på att ta fler poäng under säsongen, lovar Mikaela avslutningsvis.

Kungälv erövrare 75 poäng medan IK Baltichov fick ihop 45 poäng. Se hela rankingen här

Annons