Två av Eskils matchhjältar; målvakten Erik Nilsson och målskytten Rasmus Karlsson Pernand.

Nilsson och Karlsson suddenhjältar för Eskil

P97/98: Målvakten Erik Nilsson stod för en fenomenal dubbelräddning som höll kvar Eskil i matchen. Det innebar 14-14 vid full tid och sudden death mot Skövde/Country. Väl där klev vänstersexan Rasmus Karlsson Pernand fram och han hade bara en sak i skallen när han satte dit avgörande 15-14.
– Att göra mål såklart, sa den lycklige hjälten Rasmus.

Irstablixtens första final är avklarad, och frågan är om det kommer bli mycket mer spännande än så här. För i en extremt jämn match där lagen följdes åt så krävdes det till slut sudden death för att skilja på HK Eskil och Skövde/Country. Efter att de 2×15 minuterna var färdigspelade var ställningen 14-14.

Men Skövde/Country lär gräma sig åt att de inte avgjorde i matchens sista anfall. För de fick till och med två skottlägen. Båda gångerna stod lagkaptenen och supermålvakten Erik Nilsson för fantastiska parader. Den andra från riktigt nära håll.

– Den var skön, och kom när den behövdes, sa målvakten Erik Nilsson som bytte av Erik Gustavsson, som också gjorde en bra match, i paus.

Var det bestämt på förhand att ni skulle byta av?

– Vi hade bestämt att vi skulle dela på matchen. Beroende på hur det gick för min kollega Andreas så skulle vi se hur länge han skulle stå kvar i målet.

Antar att du är rätt nöjd med att få komma in?

– Ja, absolut. Det är alltid roligt att spela såna här matcher.

Sudden death tog vid och skulle spelas i max fem minuter innan straffar skulle följa vid mållöst läge.

– Det var pirrigt. Bra att vi vann uppkastet så att vi kunde styra upp ett spel och sedan sätta dit målet, sa Erik Nilsson vars Eskil följde upp klubbens fjolårsvinst i a-pojkklassen.

– Våra 96:or vann här förra året så vi hade lite press på oss att försvara deras guld.

Men så lång tid som fem minuter behövde inte Eskil ta på sig att avgöra. För i första anfallet avgjorde vänstersexan Rasmus Karlsson Pernand med ett kantavslut, hans fjärde mål i matchen.

Vad tänkte du när du fick läget?

– Att avsluta snyggt, haha, nej men att göra mål såklart. Eller jag tänkte nog inte så mycket, sa målskytten.

Varför vinner ni hela turneringen?

– Vi har kämpat hårt och vi har haft väldigt många sjuka. Så jag tycker att vi var värda det här, sa Rasmus Karlsson Pernand.

– Framförallt är det vår kämparglöd. Det var lite segt mot Boden i andra matchen, men när vi väl kom igång sen så gick det bra, sa Erik Nilsson.

Hur firar ni det här?

– Vara med laget och bara njuta. Det här är vår sista turnering som a-pojkar, så det kunde inte ha slutat bättre, sa Erik Nilsson och fick medhåll av lagkamraten Rasmus Karlsson Pernand.

– Vi ville avsluta snyggt med det här laget för sen blir vi juniorer, och det blev ju rätt snyggt också.

Segern i diamantcupen Irstablixten innebär 80 sköna ASICS CUPTOUR-poäng  (14 lag från 11 föreningar) för HK Eskil som nu tar sig in på topp 10. Potatiscupen spelas samtidigt i Alingsås och i veckan kommer en sammanställning av det nya poängläget. Förlorande Skövde/Country låg inför helgen på en tredjeplats i ASICS CUPTOUR med 105 inspelade poäng, andraplatsen i dag innebär att de kan plussa på ytterligare 40 poäng.

Även semifinallagen Bodens BK och VästeråsIrsta får med sig poäng, 20 vardera.

 

Final, P97/98

HP Skövde/Country:1-HK Eskil 15-14 (8-8, 14-14) efter sudden death

Målskyttar Skövde/Country: Jesper Järlfors 4, Simon Andersson 4, Ludde Lind 3, Johannes Eriksson 2, Jacob Sundelius 1.

Målskyttar Eskil: Johan Karlsson 15, Rasmus Karlsson Pernand 4, Tobias Engström 2, Adam Lund 1, Alexander Sjöberg 1, Andreas Karlsson 1.

Matchens spelare: Simon Andersson (Skövde/Country) och Johan Karlsson (Eskil).

Annons