Tränaren Claes Andersson deppar med sitt lag efter förlusten.

Onödig förlust för Halmstad

Halmstad Handboll fick respass ur Lundaspelen då man i åttondelsfinalen för P01 förlorade mot danska HIK med en boll, 11-12. Från läktar håll såg förlusten onödig ut vilket även tränaren Claes Andersson tyckte:

- Vi vill spela i högt tempo medan de drog ner på farten rejält, detta stressade upp oss med många misstag som följd. Helt klart en onödig förlust…

Första halvlek var jämn målmässigt. Det stod 6-lika på tavlan efter att Halmstad kvitterat på slutet, man tog även ledningen i början av andra rundan men sen gjorde HIK ett ryck via tre mål. Här fick man ett grepp som ytterligare stressade upp Hallänningarna som så gärna ville kvittera och vinna, men då viljan blir för stor är det risk att handlederna blir för stela, greppet för hårt och huvudet för fullt med tankar. Det hände här.

Danskarna spelade systematiskt och fick tillåtelse av de danska domarna att spela väldigt långa och rätt så passivt anfallsspel. Då Halmstad äntligen fick tag på bollen ville man för mycket, ofta med missar som följd.

Visserligen lyckades man kvittera till 9-lika men då kom återigen ett ryck av danskarna, även denna gång med tre mål och här var det en rejäl uppförsbacke för Halmstad.

Under sista två spelminuterna reducerade man två gånger men tiden räckte inte till för en kvittering utan Halmstad fick bittert bita i det sura äpplet och inse att årets Lundaspelsäventyr är till ända.

Annons