OV Beachhandboll mot nytt rekord

Lite drygt 1000 lag har tills dags datum anmält sitt deltagande till OV Beachhandboll vilket är betydligt fler lag än föregående år. Fortsätter anmälningarna i nuvarande takt kommer över 1500 lag att spela den populära beachcupen.

OV Beachhandboll startade 2008 och har redan vuxit till att bli världens största handbollsturnering sett till antalet deltagande lag, om man når den magiska 1500 lagsgränsen kommer i så fall runt 15 000 handbollare rumla runt i sanden på Fria Bad i Helsingborg kommande månadsskifte.

”Vi märker ett ökat intresse för OV Beachhandboll som avspeglar sig i förfrågningar från skolor från stora delar av södra Sverige och från föreningar från många delar av landet. Det är en utmaning för organisationen, som i huvudsak drivs av ideella krafter, att klara denna anstormning och vi är nu inne i ett intensivt förberedelsearbete” säger Ann-Sofie Johansson, klubbchef i OV Helsingborg.

Förra året deltog nästan 1400 lag. Turneringen är öppen för skolklasser, föreningar och företag samt har särskilda klasser för funktionshindrade och särskolor.

OV Beachhandboll ingår i ASICS CUPTOUR som en av tolv utvalda svenska cuper.

Annons