IK Pandora i Mästartröjor och med Mästartavlan. Se namn på spelare längst ner i artikeln. Foto: Leif Lindenhall

Pandora vill kötta hem titeln även i år

Efter en stark ASICS CUPTOUR-säsong stod IK Pandora som segrare i F97/98-klassen 2013/14. Vi träffade laget igår för att överräcka priserna och snacka lite om läget.

- Vi är ett riktigt köttalag som vill bygga vårt spel via ett starkt försvarsspel, vi vann touren på bra försvarsspel och vill göra det även i år, säger Tilda Winberg, lagkapten hos Mästarna.

Tour-segern var dock på det berömda håret. Det krävdes minst en kvartsfinalplats i den sista cupen i touren, Åhus Beachhandboll Festival. Laget hade koll på regelverket och ville öka sina chanser genom att spela med två lag och det var precis vad ett av lagen mäktade med, vilket alltså gav de poäng som till slut blev avgörande.

– Vi visste exakt vad som krävdes för att vinna och som tur är lyckades vi precis ta de poäng som krävdes, säger Tilda Winberg.

Både Pandora och Sävehof hamnade på 190 poäng, men Pandora tog hem titeln då skåningarna vunnit en cup mer än Partillelaget.

Den nya ASICS CUPTOUR-säsongen är en bit på väg och det har spelat tre av tolv cuper och Pandoras seger i Kortedala Cup gav 75 poäng och därmed har man rejält med i matchen även i den tredje upplagan av ASICS CUPTOUR.

– Vi har haft en del skador så här långt denna säsong och det har gått sådär, men vi har mer att ge, både att försvara titeln i ASICS CUPTOUR och att gå till finalspelet i USM, avslutar Tilda Winberg innan det är dags för samling inför matchen mot HK Ankaret i Borgebyhallen.

För undertecknad återstod sen bara att ta bilden till Lund och prisutdelningarna med H43 och Lugi. Mer om det kommer senare i veckan.

Bild:

Övre fr. vänster: Fanny Olofsson, Lykke Winberg, Tilda Winberg, Astrid Fridolf, Olivia Löfqvist.

Nedre fr. vänster: Anna Svensson, Louise Westerberg, Filippa Johansson. 

Saknas på bilden: Alva Olsson, Filippa Borgström, Julia Olsson, Bianca Kristensson, Linnea Mohlin och Erika Lellky.

Se alla Mästare

Annons