Plats för två PA-lag men annars är det smockfullt

Den 12:e upplagan av Kopparcupen har två vakanser i pojkar A-klassen, men i övrigt är det smockfullt och Falun kan förvänta sig en handbollsinvasion under trettondagshelgen.

- Det har varit ett otroligt tryck på anmälningarna. Vi har fyllt nästan alla klasserna och har 31 lag på reservlista, det är tråkigt att vi inte kan ge plats åt alla, men sånt är livet, säger Lars Frid hos arrangerande Falu HK.

Just nu har 176 lag från 49 föreningar anmält sig till cupen som visar upp en bra spridning på lagen som kommer till spel, Lillpite från Norrbotten, Skuru IK från Stockholm, Visby/Gute från Gotland och Tibro HK från Västergötland är bara några exempel på den geografiska spridning som startfältet visar upp.

Kopparcupen har på senare år blivit väldigt populär och en av framgångsfaktorerna är att de fina faciliteterna i Lugnets Sporthall. En arena som finns inom ett eventområde som är riksbekant, bland annat finns Riksskidstadion med hoppbackarna som välkänd fond.

Under februari genomförs Skid-VM på Lugnets eventområde så man kan kanske säga att Kopparcupen blir ett slags förband till det gigantiska spektakel som ett VM innebär. Lugnet ligger inom gångavstånd från Falun centrum så anläggningens läge ger även medföljande föräldrar en chans att smita från stimmet någon timme för att göra något annat.

Boka vakanserna här

Annons