Populära Potatiscupen i Alingsås fullbokad

Potatiscupen avgörs den 4-6 april och den 15 februari stängdes anmälningen. Efter en sammanräkning så visar det sig att antalet lag ökat mot i fjol. 332 lag är anmälda, vilket är 30 bättre jämfört med 2013. Det innebär dessutom en fulltecknad turnering med nästan 30 lag på reservlistan.

Potatiscupen är en del av ASICS CUPTOUR och turneringen i Alingsås är inne på sitt 35:e år. I fjol var det totalt 302 lag med, men till den 4-6 april i år blir det en markant ökning.

– Intresset för Potatiscupen har varit väldigt mycket större än på många år och det är såklart väldigt positivt, säger Maria Sundén, cupansvarig och anställd på Alingsås HK:s kansli.

– Förra året fick vi säga nej till ett lag, men nu har vi en reservlista på säkert 20-30 lag. Vi försöker öppna upp våra grupper för fler lag, men det negativa är att vi tvingats säga nej till många lag.

332 anmälda lag innebär en ny toppnotering för Potatiscupen i sin nuvarande form.

– Mig veterligen är det ett nytt rekord. Vi har varit uppe i 384 för ett antal år edan. Men vi har efter det ökat upp speltiden för de äldre klasserna och då blev det en inskränkning med halltider.

Varför tror du att ni har så många lag med i år?

– Jag vet inte om det är kullarna som är större, att det är det som gör ökningen. Men man vill gärna också hoppas att det har att göra med att Potatiscupen ses som en bra avslutning på säsongen. Innan har cupen legat i anslutning till påsklovet, men det har visat sig att det inte varit bra, så nu kör vi så här två veckor innan påsk, säger Maria Sundén och lägger till ännu en möjlig anledning till ökningen.

– Att vi är med i ASICS CUPTOUR tror jag också är en bidragande orsak.

Dessutom bidrar vårt västra grannland med fler lag än någonsin.

– Vi har haft norska lag med tidigare, men i år har vi med väldigt många norska lag. Det är deltagarrekord vad gäller norrmännen vilket är jätteroligt att de har hittat hit. Vi har marknadsfört oss i Norge och det tror jag har varit vägledande. I övrigt så har vi ganska många nya lag som besöker oss, men såklart även en hel del trotjänare som kommer tillbaka.

Annons