Sävar IK vann Sundsvall Cup efter finalseger över Brännans HF. Foto: Anders Fagerblom, Sundsvall Cup

Sävar IK vann efter förlängning

Final Sundsvall Cup Pojkar A: Sävar IK vann finalen över Brännans HF, men det skulle krävas förlängning för att skilja kombattanterna åt. Klubben från den lilla orten strax norr om Umeå erövrade därmed sina första poäng i Svenska Cuptouren.

Sävar inleder med att förvirra undertecknad genom att spela i Gimonäs tröjor. Man har dock inte förvirrat Brännan som tagit greppet i matchen och leder med 4-2. Sävar jobbar i fatt, når lika men Brännan har övertaget. De gör de enkla målen, kommer till säkrare avslut.

Det syns att det varit en tuff turnering för båda lagen. Man är slitna och det riktiga engagemanget i försvarsspelet finns inte där. Med boll är det roligare och lättare. Roligast har Brännan som i kraft av övertalsspel och en straff går in i pausen med två bollars ledning.

Brännan håller sina två mål tills man åker på en tvåa och här börjar matchen vända. Visserligen gör Brännan 10-8 med matchens längsta arm från H6, men vid 10 minuter dundrar Sävar in 10-10 från tio meter.

Det är nervöst i slutminuterna och många tappade bollar. Brännan kliver på för 11-10 innan Svävar kan kontra in 11-11.

Både Brännan och Sävar har spelare som vill avgöra matchen. Brännan har fler, men Axel Ponts vill mest. I sudden turas lagen om att missa sina lägen, innan Sävar löser Brännans halvpunkt. Luckan är två meter bred, skottet från sex meter och matchen är över.

Cup/klass: Sundsvall Cup/Pojkar A (99/00)

Final: Sävar IK – Brännans HF 12-11 ef.

Semifinal: Sävar IK – Westermalm IF HK 20-9

Semifinal: Brännans HF – Sikeå SK Handboll 7-5

Se alla resultat här

Utdelade Svenska Cuptouren poäng:

Sävar IK, 40 poäng.

Förutsättningar för poängutdelning: Fyra deltagande lag från fyra klubbar innebär att vi delar ut 40 poäng till segrarna.

Läs om reglerna i Svenska Cuptouren här

Se aktuell rankinglista här

Kommande cuper i Svenska Cuptouren: Potaticupen 15-17/4 och Bohus Cup 29/4-1/5.

Text av Anders Fagerblom, Sundsvall Cup

Annons