Sorunda IF firas på Eken Cup scenen

Segern tog Sorunda upp i ASICS CUPTOUR topp

Sorunda IF vann F99-klassen och belönades inte bara med medaljer utan även med nog med poäng för att gå upp i ledningen av ASICS CUPTOUR. Spårvägens finalplats ger laget en fjärdeplats i rankingen och båda har ni chans att ta hem hela touren i den sista cupen för säsongen.

– Nu siktar vi på slutseger i touren, utbrast en glad Sanna Pettersson efter triumfen.

Att mycket stod på spel präglade matchbilden där båda lagen krigade in i sista sekund.

De inledande minuterna av den första halvleken tillägnades Spårvägen som genom snabba fötter och bra satsningar öppnade matchen starkast. Efter några minuter stagnerade dock spelet en aning då lagen fastnade i varandras försvar. Efter ungefär fem spelade minuter vaknade Sorunda till liv. Det tidigare bleka anfallsspelet utmärktes nu av både bra skytte och skickliga kantavslut. Sorunda gjorde 6-2 och tog således också över ledarpinnen.

Innan den första halvleken tog slut hann matchbilden återigen ändras. Det produktiva Sorunda hamnade på hälarna i försvarsspelet vilket utnyttjades av pånyttfödda Spårvägen som kunde reducera till 7-5 inför matchvilan.

Den andra halvleken bjöd på bra och jämn handboll. Sorunda startade med en spelare i utvisningsbåset, vilket gav Spårvägen goda chanser att fortsätta sitt effektiva spel. Båda lagen spelade ett aggressivt försvarsspel och med fem minuter kvar ledde Sorunda med uddamålet.

I matchens slutminuter kliver Sorundas Sanna Pettersson fram och gör två avgörande mål från högerkanten. Zandra Jarvik var en annan spelare som från nio meter utökade slutsiffrorna till 14-11.

Efter matchen var de två matchvinnarna otroligt glada för segern. Zandra Jarvin menade att vinsten även ger möjligheter att vinna ASICS CUPTOUR, då laget senare i sommar också ska ställa upp i Åhus Beachhandboll Festival.

Final F99: Spårvägen HK – Sorunda IF 11-14

ASICS CUPTOUR poäng under Eken Cup

Sorunda IF 60
Spårvägen HF 20

Annons