IF Helltons F00 vann sin klass, en av sex olika vinnare!

Sex vinnare i sex klasser – och en satte rekord

Torslanda HK, Bækkelaget, IF Hellton, HK Aranäs, Eskilstuna GUIF och Storhamar Håndball. Där har ni de sex vinnarna i ASICS CUPTOUR klasserna av Hellton Cup. Förutom poäng och medaljer satte en av ovanstående ett nytt svårslaget rekord.

I helgen arrangerades den 24:e upplagan av Hellton cup i Karlstad och det blev ett event som satte ett nytt prydligt deltagarrekord, 126 lag spelade 320 matcher och då röken skingrats hade förutom medaljer även 660 ASICS CUPTOUR poäng delats ut.

– Det känns himla skönt att vi lyckades arrangera ett så pass stort event och att vi fått så mycket positiv feedback, säger cupansvariga Chatrine Astemo nöjt efter att sista matchen spelats.

Klass Flickor B2 (01)

Torslanda HK radade upp sju raka segrar och tog därmed hem cupsegern. I finalen besegrade man Gökstens BK med 17-10. Förutom segern i cupen är man nu även inofficiella rekordhållare på ett lite annorlunda sätt, genom insatsen i Karlstad har man nu erövrat ASICS CUPTOUR poäng i fyra raka ASICS CUPTOUR cuper och dessutom är det alla som spelats denna säsong! Det har inte hänt sedan starten 2012. Vi säger grattis till båda bedrifterna.

Tack vare segern erhåller klubben 60 poäng och tack vare dem går man upp i totalledning i klassen med sina 235 poäng, nu leder man klassen med 55 poäng före kollegorna på Hisingen, Kärra HF. Noterbart är att laget även vann Hellton Cup 2013 så även där är man kanske på väg att starta en ”serie”…

Tack vare en fin finalplats får Gökstens BK sina första poäng och det gäller även HK Aranäs som hade två lag i semifinal!

Poängutdelning: 15 lag från 11 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng från semifinal (det saknas ett lag för maximal poängutdelning).

Final Flickor B2 (01): Torslanda HK – Gökstens BK 17-10

 

Klass Pojkar B2 (01)

Norska Bækkelaget var klassens starkaste lag, man vann alla sina matcher och det var bara Stenungsunds HK som kunde matcha norrmännen siffermässigt, man förlorade med 20-14 vilket var den jämnaste matchen som något lag gjorde med norrmännen denna helg.

I finalen ställdes Bækkelage mot Bollstanäs SK som hade en lite krokigare väg till finalen men som trots det var rättmätiga finalister, dock fick man ge sig i finalen med 23-11 mot det suveräna norska laget.

Poängutdelning: 11 lag från 9 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen.

Final Pojkar B2 (01): Bækkelaget – Bollstanäs SK 23-11

 

Klass Flickor B1 (00)

Det blev hemmaseger i den äldsta B-flick klassen. IF Hellton gick fram som en ångvält i gruppspelet och via tre raka segrar och plus 36 i målskillnad var det på söndagens dags för semifinal mot Torslanda HK, där blev det riktigt jämnt men värmländskorna kunde till slut vinna med uddamålet, 10-9 efter förlängning. I finalen ställdes man sedan mot Westermalms IF HK och den matchen blev något mindre nervös för hemmapubliken (än semifinalen) då hemma-töserna kunde bärga cupsegern med siffrorna, 16-13. I semifinalen besegrade Westermalms IF HK upplandslaget Skånela IF med 10-5.

Via segern bärgade IF Hellton 60 ASICS CUPTOUR poäng medan Westermalms IF HK får nöja sig med 30 och för Skånela och Torslanda rasslar det in 15 poäng vardera för semifinalplatserna.

Poängutdelning: 12 lag från 9 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till semifinallagen och bättre. 13 lag var anmälda men Trollhättan utgick sent.

Final Flickor B1 (00): IF Hellton – Westermalms IF HK 16-13

 

Klass Pojkar B1 (00)

I gruppspelet möttes HK Aranäs Blå och Önnereds HK Grön och det slutade med Göteborgsseger då de gröna vann med 15-11. Men det skulle bli läge för revansch för Kungsbackakillarna då man på söndagen möttes i finalen. Och man tog det med råge då man vann drabbningen med hela 21-14.

Via segern kniper HK Aranäs 45 ASICS CUPTOUR poäng medan Önnereds HK får nöja sig med 15. Poängen är de båda klubbarnas första denna säsong i denna klass. Men säkert inte de sista…

Poängutdelning: 8 lag från 6 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen.

Final Pojkar B1 (00): Önnereds HK Grön – HK Aranäs Blå 14-21

 

Klass: Flickor A (98/99)

Finalen stod mellan Torslanda HK och Eskilstuna Guif. Två mycket bra lag som förtjänade platserna i finalen via bra insatser under cupen. Enligt information vi fått var finalen hela tiden jämn och underhållande och fick avgöras via sudden death, och det var Eskilstuna-tjejerna som till slut fick segerjubla och därmed inkasserade man sina första ASICS CUPTOUR poäng, 75 stycken närmare bestämt.

Torslanda HK stod för en stor bedrift då man med alla sina tre lag i cupen gick till A-slutspel, förutom finalplatsen hade man ett lag i semifinal och ett i kvartsfinal. Tack vare insatsen erövrade man hela 90 poäng, d.v.s. mer än segrarna. Än en gång ser vi hur ett bredd-tänk kan bli väldigt framgångsrikt i poängjakten.

Poängutdelning: 17 lag från 13 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till alla lag från kvartsfinal och framåt.

Final FA: Torslanda HK – Eskilstuna GUIF 11-12

 

Klass: Pojkar A (98/99)

Det blev de norska gästerna från Storhamar Håndball som tog hem segern i den äldsta pojkklassen och man gjorde det efter finalseger över Skåre HK, segersiffrorna skrevs till 17-13. I semifinalen besegrade man IK Sävehof med 12-8.

Eftersom det deltog nio lag i klassen blev det bara ASICS CUPTOUR poäng till de två finallagen. Lite synd för Skåre HK som även hade ett lag i semifinal (där man mötte varandra) och hade det varit tolv lag i klasen hade man fått poäng även för den presentationen.

För båda de två topplagen blev det de första ASICS CUPTOUR poängen för säsongen.

Poängutdelning: 9 lag från 8 föreningar innebär att det delas ut ASICS CUPTOUR poäng till finallagen.

Final PA: Storhamar Håndball – Skåre HK 17-13

Annons