Sikeå SK vann finalen i Pojkar B. Foto: Anders Fagerblom, Sundsvall Cup

Sikeå SK vann efter tuffa matcher

Final Sundsvall Cup Pojkar B: Sikeå SK vann klassen efter finalseger mot Norrfjärdens IF och i semifinalen besegrade man Borlänge HK. Båda matcherna var tuffa och vanns med uddamålet. Segern ger Västerbottensklubben 80 poäng i Svenska Cuptouren.

Det är aderton mil mellan Sikeå och Norrfjärden. Sikeå har Sveriges minsta brandstation och ligger i Robertsfors kommun strax söder om Skellefteå. Norrfjärden ligger i handbollstäta Piteå och hemsidan lockar med loppis. På handbollskartan är orterna större. Handboll är alltid ett alternativ och lagen har med sig Sundsvall Cups mest högljudda och hängivna klackar.

Det är Sikeå som börjar bäst och rycker åt sig en tvåmålsledning och Norrfjärdens klack som suckar då deras skott går i stolpen.  Fem minuter i in i matchen ser Sikeå ut att rinna ifrån, man har 4-1 och kontroll på händelserna.

Men Norrfjärden biter sig fast, man håller 3-5 efter elva minuter. Vid halvlek ser det dock ut som Sikeå har skakat av sig NIF, man har fyra bollar upp och 8-4.

Det sker inget mirakel under pausen. Man kan skymta ett i horizonten. Efter att Sikeå stegat in 10-7, så är Norrfjärden nästan i kapp efter tio minuter. Man är ett under 9-10, men tappar igen. Sikeå har 12-9 med dryga minuten kvar.

Då sker det nästan igen. NIF ligger under med en boll och har frikast när slutsignalen går. Sikeå håller ihop armarna, målvakten är med och pokalen hamnar i Västerbotten.

Cup/klass: Sundsvall Cup/Pojkar B (01/02)

Final: Norrfjärdens IF – Sikeå SK 11-12

Semifinal: Sikeå SK – Borlänge HK 16-15

Semifinal: Norrfjärdens IF – Falu HK 12-11

Se alla resultat här

Utdelade Svenska Cuptouren poäng: 

Sikeå SK, 80 poäng.

Norrfjärdens IF, 40 poäng.

Borlänge HK och Falu HK, 20 poäng vardera.

Förutsättningar för poängutdelning: 14 deltagande lag från 13 klubbar innebär att vi delat ut 80 poäng till vinnande klubben, tvåan får 40 poäng medan de klubbar som blir utslagna i semifinal har fått 20 poäng vardera.

Läs om reglerna i Svenska Cuptouren här

Se aktuell rankinglista här

Kommande cuper i Svenska Cuptouren: Potaticupen 15-17/4 och Bohus Cup 29/4-1/5.

Text av Anders Fagerblom, Sundsvall Cup

Annons