Silwing/Troja blickar fram emot ASICS CUPTOUR seger

Silwing/Troja gav sig själv guldläge

Silwing/Troja vann P99-finalen mot de stora antagonisterna Skuru IK och därmed var den tredje segern under årets ASICS CPTOUR ett faktum. Nu ligger man i vinnarhålet inför avslutningenscupen i touren. Slutsegern är nära, riktigt nära.

Redan före match gissade nog de flesta att det skulle bli en jämn kamp. Lagen känner varandra väl och det brukar vara tuffa bataljer mellan lagen. Dock brukar Silwing/Troja dra det längsta strået och därför var man aningen förhandsfavorit även denna gång.

Första halvlek var jämn, riktigt jämn och lagen turades om att ”måla” och det var främst Skurus gigant Adam Norman som gjorde att Nackalaget höll helt jämna steg med ett lite bredare Silwing-lag.

Efter 9-8 ledning i halvtid var det lite ”proppen-ur” i början av den andra rundan. Det blev raskt 12-8 och en måldifferens som sen höll i praktik hela vägen fram till slutsignalen, 21-18.

Nu toppar båda lagen ASICS CUPTOPUR rankingen (Silwing/Troja etta och Skuru IK tvåa) och för Silwing finns nu en stor chans att ta hem hela rasket.  Man åker till Åhus för att där spela den sista cupen i touren och undertecknad har svårt att se att man skulle falla på mållinjen, man har en betryggande ledning men på beachcuper kan mycket hända. En del klubbar delar upp sina lag i flera och genom det kan man som mest dra in 160 poäng vilket gör det teoretiskt möjligt för tre lag att hinna ikapp Silwing/Troja… förutsatt att man inte själv tar några poäng vill säga…

Både Silwing/Troja och Skuru har något stort på gång med dessa lag.  I Silwing finns flera riktigt fina ”typer” vilket tyder på att man ligger bra till vad gäller utbildningskompetensen i klubben. Man blir en klubb att räkna med än mer framöver, om man får behålla sina bästa spelare vill säga.

Skuru IK å andra sidan har ju sedan tidigare och långt tillbaka i tiden bevisat sig på tjejsidan, nu börjar även kill-lagen att sticka fram hakan och göra resultat vilket bara är en naturlig följd av klubbens verksamhet.

Final P-99: HK Silwing/Troja – Skuru IK 21-18

 

ASICS CUPTOUR poäng under Eken Cup:

HK SILWING/TROJA 80
SKURU IK 40
VILJANDI SK (EST) 20 NY
IFK TUMBA HK 20 NY

Annons