Johanna Flygelholm, Wilma Andersson och Britta Jakobsson Von Stam, tre nöjda Skaraspelare.

Skara började på bästa sätt

Skara HF Flickor A är i Göteborg Cup med ett lag som ser riktigt intressant ut. Där finns många intressanta ”handbollstyper” som dessutom är samspelta som man blir efter att spelat ihop i sex år. I första matchen besegrade man skånska Näsby Handboll med 17-10.

- Det känns skönt att börja en så här bra cup med en seger, säger Johanna Flygelholm, matchens bästa spelare.

Det tog 3 minuter för att Skara HF skulle leda med 3-0 mot Näsby Handboll i Flickor A klassen. Resterande 12 minuter av första halvlek resulterade i ytterligare nio mål, tre för skånskorna och sex för Skara-tjejerna, i halvtid stod det alltså 9-3 och det skulle till ett smärre under för att Näsby skulle vända på steken, Skara var nämligen ett par snäpp bättre i stort sett på alla positioner.

Andra halvlek blev en enda lång färd mot slutsignal och alltså rätt ospännade som man hade sagt uppe i Norrbotten varifrån jag kommer. Efter 30 spelade minuter lyste 17-10 på resultattavlan och Skara kunde därmed bocka av både den första matchen och den första segern i Göteborg Cup.

Niometaren Johanna Flygelholm och målvakten Wilma Andersson, var Skaras två bästa spelare i segermatchen.

För Näsby var detta den andra matchen och tyvärr den andra förlusten (man förlorade med 6-8 mot Torslanda). Då detta skrivs har Näsby spelat ytterligare två matcher och tyvärr för dem så slutade de lika illa som den två första.  Därmed står det klart att det blir B-slutspel för skånskorna.

För Skara HF återstår en match att spela. Klockan 19.00 i kväll möter man IK Sävehof och eftersom man förlorade mot Torslanda med 11-9 så kommer det sannolikt att krävas seger för att man ska gå vidare till A-slutspel.

Se resultat i gruppen

Annons